Зареждане

Какво става когато UFC шампион се сбори с професионален ръгбист?

Какво става когато UFC шампион се сбори с професионален ръгбист?
Публикувано на: Август 14, 2024 в 00:00 ч
Временният шампион на UFC в тежка категория Том Аспинал наскоро демонстрира уменията си на неочаквана арена, като се изправи срещу бившата звезда на английския ръгби съюз Уго Моние в граплинг мач като част от поредицата " Fight Lab" на TNT Sports. След бързата си победа над Къртис Блейдс на UFC 304, Аспинал излезе от октагона и се впусна в граплинг състезание с Моние, който, въпреки че е на 41 години и е напуснал професионалното ръгби, се оказа сериозен противник.

Моние, който е спечелил 14 международни срещи по време на кариерата си в ръгбито и продължава да е във впечатляваща физическа форма, изненада мнозина, като достигна интензивността на Аспинал в ранните етапи на двубоя. Въпреки че Моние няма опит в граплинга, неговият естествен атлетизъм и сила в горната част на тялото, усъвършенствани през годините на ръгби игрището, му помогнаха да се справи. Всъщност той дори успя да притисне Аспинал на тепиха при опит за обръщане, демонстрирайки как уменията от един спорт понякога могат да се пренесат в друг.


Въпреки впечатляващото представяне на Моние, опитът и знанията на Аспинал в граплинга в крайна сметка проличаха. Състезателят на UFC успя да си осигури маунт позиция и да контролира мача, но не и без да признае усилията на Моние. Аспинал похвали техниките и издръжливостта на Моние, подчертавайки състезателния характер на двубоя. Макар да не е вероятно Моние да премине към кариера в ММА, представянето му срещу един от най-добрите тежкоатлети на UFC беше доказателство за атлетичните му способности и адаптивност.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес