Зареждане

Виталий Кличко избира Джошуа да победи Дюбоа

Виталий Кличко избира Джошуа да победи Дюбоа
Публикувано на: Септември 18, 2024 в 00:00 ч

Виталий Кличко заложи Антъни Джошуа да преодолее Даниел Дюбоа на 21 септември. 

Джошуа се боксира за титлата на IBF в тежка категория за шанса да стане трикратен шампион в тежка категория. Победа го поставя и на опашката за безспорен двубой между победителя от Тайсън Фюри и Александър Усик. Джошуа вече е губил два пъти от Усик, което означава, че би могъл да получи шанса да отмъсти за загубата. В същото време безспорен двубой с Фюри би бил един от най-доходоносните двубои за всички времена. Но дори и да не е за безспорно, битката с Фюри все още е привлекателна за феновете на бокса. 

Джошуа е двукратен шампион в тежка категория. Но все още има въпросителни над кариерата му. Джошуа не успя да се справи на елитно ниво срещу Усик. Сега обаче той е изправен пред ново предизвикателство. Дюбоа е смятан за сериозна заплаха след демонстрация на последната си форма. Той спря Джарел Милър и Филип Хъргович в последните си два двубоя. 

Кличко за Джошуа

Той стана шампион на IBF, след като Усик освободи титлата. Идеята за този двубой е, че всеки от боксьорите може да приключи двубоя с един удар. Джошуа показа това в последните си два двубоя, като спря Ото Валин и Франсис Нгану. Дюбоа може и да е на по-високо ниво, но ако Ей Джей приземи дясната си ръка, както направи Хъргович, може да се стигне до кратка битка. Кличко избра Джошуа да спечели въз основа на неговия опит.

"Понякога стъпка назад означава, че можеш да направиш две или три стъпки напред и се надявам, че Джошуа е научил много и ще бъде добре мотивиран в следващия двубой. Стискам палци на Джошуа. Добър човек. Добро сърце. И добър спортист и има добри умения", каза  Кличко

Виталий също така коментира  победата на Джошуа над брат му Владимир Кличко. Ей Джей трябваше да стане от платното, преди да спре украинеца. Победата се смяташе за най-голямата досегашна победа на Джошуа. Съществуваше обаче мнението, че Владимир не е същият боец, след като загуби от Тайсън Фюри. Но победата издигна името на Джошуа, за което допринесе физическата мощ на англичанина. 

Джошуа срещу Кличко

Той успя да надвие украинеца, за да стигне до спиране в 11-ия рунд. Виталий беше в ъгъла, когато брат му повали Джошуа в шестия рунд. Той погледна назад с малко съжаление, тъй като кой знае какво можеше да се случи, ако Владимир беше тръгнал към нокаута. Владимир щеше да стане лице на бокса, променяйки завинаги пейзажа на тежката категория. Въпреки това Виталий все пак отдаде дължимото на Джошуа, тъй като британецът просто беше по-добрият в тази вечер. 

"Историята не обича думата ако. Джошуа е добър боксьор. Един бой е свързан с физическото състояние. Става въпрос за стратегия и по отношение на психологическата игра. В този двубой Джошуа беше по-силен от Владимир. Моето лично мнение като спортист е, че Владимир допусна няколко грешки. Владимир се беше подготвил чудесно за битката, но ако... Ако", добави той със смях... Но в тази битка Джошуа беше по-силен от Владимир", заяви Виталий 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес