Зареждане

Хамзат Чимаев не е готов за титлата! Вижте защо

Хамзат Чимаев не е готов за титлата! Вижте защо
Публикувано на: Октомври 23, 2023 в 12:00 ч
На 21 октомври станахме свидетели на събитието UFC 294, което се проведе в Абу Даби.

В подглавната битка на вечерта непобеденият Хамзат Чимаев се изправи срещу бившия шампион в полусредна категория Камару Усман. В тази битка трябваше да се определи нов претендент за титлата в средната дивизия.

Мнозина очакваха тотална доминация от Чимаев, тъй като Усман, въпреки голямото си име и много постижения, излезе без пълен лагер, със съмнения за различни контузии и се би за първи път в средна категория. В крайна сметка победата на Хамзат остави смесени чувства.

От една страна, той доминира в битката, както беше обещано. За първи път в кариерата си, Камару имаше големи затруднения просто да се защити срещу тейкдауни и в първия рунд бившият шампион беше принуден просто да оцелява. Трудно е обаче да се обясни какво се случи след това.

Чимаев предположи след битката, че е счупил дясната си ръка в първия рунд. Това все още не е потвърдена информация. С това счупване Хамзат оправдава факта, че не беше възможно да се бие атрактивно във втория и третия рунд:

„Доминирах над този човек в първия рунд и в последната минута изглежда, че си счупих ръката. След това беше трудно да се бия и да го държа долу, защото не можех да използвам дясната си ръка и видяхме какво се случи. 

Може да е счупен, може и да не е, но усещам много болка. Не знам. Не ми пука. Основното е, че ръката ми беше вдигната. Усман е страхотен боец и съм щастлив, че спечелих битката. 

В момента има много неща на сърцето ми, така че съжалявам, хора.", каза Чимаев след боя.

Всъщност повече въпроси повдигна не фактът, че след първите пет минути Хамзат спря да се бори, а физическата му подготовка. Чимаев се забави много и започна да се застоява. Във втория рунд Усман все още беше предпазлив от борбата на опонента си.

Камару успя да вкара добри удари в стойка, а в третия рунд създаде много проблеми на Хамзат. Чеченският боец буквално оцеля до гонга и потърси спасение на земята. В крайна сметка, разбира се, Чимаев запази "0" в графата за поражение, но остави странно впечатление.

Той се би с боец без лагер, но му отстъпваше сериозно в кардиото. Хамзат имаше голям късмет, че битката не беше петрундова, защото можеше да завърши много зле. Но Усман каза, че UFC са предложили да направи пет рунда, но той е отказал и сега съжалява.

Според плана за Чимаев следва битка за титлата с Шон Стрикланд. Но твърде рано ли е да се даде такава възможност на "Borz" ? Той има две битки в кариерата си с противници от топ 5, като и в двете получи сериозни щети и изпита огромни проблеми. 

Въпреки факта, че в една от тези битки той се противопостави на боец без лагер, който влетя в тази битка почти направо от седмицата на модата. Такова представяне може да се нарече провал. Поне спрямо очакванията, които самият Хамзат предизвика.

Какво ще се случи в битка от пет рунда, ако по време на пълен лагер на Чимаев липсваше кардио дори за рунд и половина ? Какво ще се случи в битка с някой, който може да издържи агресивните атаки на чеченеца в първия рунд, а след това го атакува ?

Стрикланд, както видяхме, е майстор в унищожаването на стила на опонента си. Сега има въпроси дали Чимаев щеше да оцелее в битка със същия Пауло Коста, който е труден за събаряне и може да вкара поредица от удари, по-силни от тези на Усман.

Хамзат има много пропуски и в момента не изглежда като готов претендент за шампионската титла. "Borz" и неговите треньори определено има върху какво да работят през следващите месеци.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес