Зареждане

О'Мали си взима дълга почивка след загубата в UFC 306

О'Мали си взима дълга почивка след загубата в UFC 306
Публикувано на: Септември 18, 2024 в 00:00 ч

Шон О'Мали заяви, че ще си вземе почивка след загубата от Мераб Двалишвили

О'Мали претърпя второто поражение в кариерата си на UFC 306, тъй като Мераб спечели титлата на UFC в категория петел. Двалишвили доминираше в двубоя, като няколко пъти поставяше О'Мали на земята, за да изчерпи енергията му. "Suga" нямаше отговор, тъй като през по-голямата част от двубоя липсваха удари. О'Мали се надяваше, че това ще бъде битката, която ще го изстреля към по-голяма слава, тъй като Мераб беше в серия от десет победи. 

Шон също така направи сравнение между себе си и Конър Макгрегър, като заяви, че неговата слава е надминала тази на Макгрегър. Двалишвили вероятно ще се изправи срещу Умар Нурмагомедов следващия път, за да се реши кой е най-добрият боец в категория петел в тази ера. Междувременно О'Мали се връща към чертожната дъска и трябва да реши къде ще отиде след това. 

О'Мали ще си почива


"Ще се почувствам добре да си взема заслужена почивка, за да бъда напълно здрав. Ще бъде хубаво да си взема заслужена, пълноценна почивка без да планирам следващо. Веднага след битката с Алджо знаех, че ми предстои битката с Чито. Веднага след двубоя с Чито имах двубой с Мераб. Сега, след тази битка, нямам нищо. Нищо не е планирано, никой не е следващ... Трябва да се оправя и това е всичко. Всъщност ще се излекувам от контузиите и след това ще отделя време, и ще се върна." - каза О'Мали

Двалишвили пък получи масова подкрепа от феновете си в своята страна Грузия. Грузинецът се присъедини и към шампиона на UFC в категория перо Илия Топурия, който стана голямо име, след като последният нокаутира Александър Волкановски на UFC 298. След като Двалишвили излезе победител, тълпи се събраха в столицата на страната, Тбилиси, за да отпразнуват успеха му. Победата означава, че Двалишвили има единадесет поредни победи, като е побеждавал най-големите имена като Хосе Алдо, Петър Ян и Хенри Сехудо

Успехът на Мераб

Той успешно влезе в главата на "Suga" със закачките си преди двубоя. Той сподели видеоматериал, на който се вижда как му правят шевове след аркада. След това отиде по-далеч, като сподели видеоклип, в който премахва шевовете с ножица. Тези лудории разстроиха Дана Уайт, тъй като той смяташе, че дават предимство на О'Мали.


О'Мали се съмняваше, че Мераб ще продължи боя. Но в нощта на боя той се появи, за да накара О'Мали да изглежда посредствен. 

"Днес не се чувствах по-различно от всеки друг ден. Всъщност ми беше интересно защо не се чувствах така, че да се бия за пояса на UFC. Днес беше един нормален ден за мен. Както виждате, аз не изразходвам енергията си. Лудост e. Имам чувството, че съм в сън. Днес съм най-добрият боец в UFC. Доказах го. 

"Мога да изкарам още 15 рунда по този начин. Имам пояс, побеждавам, всички знаят, че съм доминирал над този човек. Току-що спечелих пояса. Уважавам и обичам Дана Уайт, каквото и да иска той. Сега съм шампион, искам да съм близо до него. Искам той да ме опознае по-добре. Уважавам го. Дана Уайт промени живота ми. Сега ме вижте, аз съм шампион на UFC", заяви Двалишвили.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес