Зареждане

Спокойният Антъни Джошуа е 'напълно готов' за двубоя с Даниел Дюбоа

Спокойният Антъни Джошуа е 'напълно готов' за двубоя с Даниел Дюбоа
Публикувано на: Септември 18, 2024 в 00:00 ч

Антъни Джошуа твърди, че спокойното му поведение се дължи на факта, че е толкова подготвен, тъй като сблъсъкът му със световния шампион на IBF в тежка категория Даниел Дюбоа наближава.

Джошуа (28-3-0 25 KO) се изправя срещу Дюбоа (21-2-0 20 KO) в главната битка на мащабното шоу "Сезонът на Рияд" на стадион "Уембли" в Лондон, Англия, в събота.

Залогът е огромен и за двамата боксьори; Дюбоа се стреми да спечели първия си двубой като световен шампион и да докаже, че принадлежи към върховете, след като беше повишен от временен носител на титлата след решението на Олександър Усик да освободи пояса преди реванша си с Тайсън Фюри през декември.

Междувременно Джошуа ще знае, че победата ще го направи едва петия боец в историята, станал трикратен световен шампион в тежка категория, следвайки стъпките на великите Мохамед Али, Ленъкс Люис, Евандър Холифийлд и Виталий Кличко.


За да се увеличи още повече напрежението, двубоят ще се проведе пред около 94 000 фенове на националния футболен стадион на Англия.

Макар че седмицата на битката обикновено се свързва с нарастване на напрежението, през последните няколко дни Джошуа се държи спокойно, като опитът му от подобни събития със сигурност му помага да канализира емоциите си. Въпреки това той казва, че ключът към спокойствието му е подготовката.

"Подготовката е всичко", казва Джошуа. "Ако се подготвяш, си спокоен, защото си се пренесъл там физически. Приел си се там психически и наистина вярваш в себе си. Така че съм добре."

Като една от най-големите звезди в бокса, AJ също така е напълно свикнал с шума и вниманието, които съпътстват тези събития, добавяйки:

"Още един ден за мен. Правя някои медийни неща. Всъщност настроението е добро. Подготвен съм за това. Така че не е като да отделям време от графика си. Вписва се добре в него. И още един ден, още един лъв в джунглата, още един лъв, готов да ловува. Това е просто още един ден за мен."

Събота представлява кулминацията на последното съживяване на Джошуа след пагубните последователни поражения от Усик през 2021 и 2022 г. В първия двубой, също в Лондон, Ей Джей беше блъскан по ринга, но все пак остана на крака по пътя към единодушната загуба, която сложи край на второто му управление като обединен шампион в дивизията.

Твърдо решен да си върне поясите, Джошуа получи незабавен реванш 11 месеца по-късно и макар да притискаше украинеца отблизо в Саудитска Арабия, Усик натисна газта в шампионските рундове, за да засенчи разделеното решение.

Оттогава насам AJ работи усилено, за да се развие като по-развит боец, и партньорството му с треньора Бен Дейвисън изглежда работи, което доведе до последните му две победи над Ото Валин и ММА звездата Франсис Нгану.

Дюбоа обаче представлява най-трудното му предизвикателство след Усик, но Джошуа настоява, че е готов да покаже че ще се справи.

"Не можеш да пристигнеш тук, без да имаш някакво обещание да бъдеш тук", каза той. "То трябва да е някъде вътре в теб, защото не можеш да стигнеш дотук на чист късмет. Така че да, ние сме тук. Пристигнахме. И ако можем, нека вдигнем тост за едно голямо шоу на Уембли. Хайде."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес