Зареждане

Дана Уайт категоричен, че UFC ще има в Испания и Африка

Дана Уайт категоричен, че UFC ще има в Испания и Африка
Публикувано на: Юли 30, 2024 в 07:32 ч
Дана Уайт все още планира да пренесе UFC в Испания и Африка. 

След неубедителната карта в Манчестър в събота изпълнителният директор предложи актуална информация за предварителните си планове за промотиране на събития в Испания и Африка. Уайт разкри, че макар все още да работи по подробностите за събитие в Африка, те са попаднали на малка пречка при опита да запазят място в родината на Илия Топурия. 

"Проблемът с Топурия и Испания е, че местата в Испания са толкова закъсали след КОВИД", заяви Уайт пред TNT Sports. "Те имат толкова много събития. Трудно е да се намери място за провеждане там. Но когато успеем, със сигурност ще го направим."
 
Веднага след нокаута на Топурия във втория рунд на Александър Волкановски на UFC 298 Дана Уайт изрази интерес към провеждането на събитие в 80 000-хилядната зала "Сантяго Бернабеу", дом на испанския футболен отбор "Реал Мадрид" .
 

Дана Уайт разкрива планове за провеждане на шоу в Африка

Дана Уайт не спира дотук. Той планира да пренесе UFC и в Южна Африка, където се намира настоящият световен шампион в средна категория Дрикус Дю Плесис. Уайт също така даде да се разбере, че планира да пренесе промоцията и в останалата част на Африка.

"Искам да отида в Африка. Все още работим върху битка в Африка; не само в Южна Африка, но и в Африка", добави Уайт. "Знаете ли, защото всеки ще изтъкне аргумента: "Ако отидеш в Южна Африка, това не е истинска Африка." За мен това е Африка. Но ние все пак ще се стремим да отидем в други части на Африка. Това е важно за мен."
 
 
Дю Плесис ще защити за първи път титлата си в средна категория в събота, 17 август, когато промоцията ще се върне в Пърт, Австралия, за UFC 305. В главното събитие на вечерта "Stillknocks" ще се опита да се пребори с бившия двукратен носител на титлата Израел Адесаня

"DDP" взе титлата след оспорвана победа с разделено решение над Шон Стрикланд на UFC 296 през януари. Сблъсъкът им в Страната под тепетата ще бъде първият двубой на Адесаня, след като преди близо година той не успя да се справи със Стрикланд. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес