Зареждане

Дейна Уайт: Мокаев повече няма да се бие в UFC! Мач-мейкърите не го искат

Дейна Уайт: Мокаев повече няма да се бие в UFC! Мач-мейкърите не го искат
Публикувано на: Юли 29, 2024 в 02:00 ч
Дейна Уайт коментира бъдещето на Мохамед Мокаев след победата му над Манел Капе на UFC 304 в Манчестър, Англия. Мохамед не се представи атрактивно, но въпреки това спечели с решение. Битката беше последна от договора му с UFC. Шефът на UFC не се интересува от по-нататъшно сътрудничество с боеца, на когото предложи кариера в PFL.

Мохамед Мокаев е един от най-талантливите бойци от младото поколение в ММА. 23-годишният дагестанец залага на борба в битките си и не бил атрактивен. Уайт разкри, че има много неща около Мокаев, които не се харесват на мач-мейкърите и те не го искат в лигата, въпреки че е непобеден и има 7 победи в UFC.

Moкаев си позволи да се сбие с Капе в института на UFC, а след това и в хотела на бойците в Манчестър. Преди битката мач-мейкърите пожелали от него да не ползва борба, а вместо това да се бие атрактивно. Мохамед не го направи и сега е свободен агент. Ето какво каза Уайт пред медиите по темата с дагестанеца:

"Много лоши неща се случиха между тях зад кулисите. Това не е хубаво. Мокаев вече няма договор с нас. Мисля, че PFL ще получи страхотен, непобеден боец. Много неща се случиха тук, но започнаха преди много време в института в Лас Вегас. 

Имаше много истории за техните аргументи, а има и други аспекти. Нашите мач-мейкъри не искат да подписват нов договор с него. Те не са му големи фенове по много причини, не е само стилът му на битка. Имаме много бойци с подобен стил. При него става дума и за други аспекти на сътрудничеството.", каза Уайт.

Мокаев е с рекорд 13-0-1 в ММА при професионалистите и 23-0 при аматьорите. Той можеше да стане шампион в категория муха, но явно UFC не искат шампион, който не е атрактивен. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес