Зареждане

Станимира Петрова: Тази победа ми даде допълнително самочувствие

Станимира Петрова: Тази победа ми даде допълнително самочувствие
Публикувано на: Юли 30, 2024 в 16:46 ч

Източник: БФ по бокс

Станимира Петрова бе изключително развълнувана след победния старт на Игрите в Париж. Тя сподели пред медиите в Париж, че е имала сериозни притеснения преди двубоя с Хсиао Вен Хуан от Тайван, но сега е значително по-спокойна.

„Супер щастлива съм. Най-важното е, че започвам с победа. Това ми бяха най-големите притеснения, спрямо предходните две Олимпийски игри, на които участвах. Вече гледаме напред, наистина е много силно състезанието, няма слаба боксьорка. Сега ще разпусна и след това е време за следващия мач. Играх с китайката на финала на Купа „Странджа“ тази година, но няма значение, че имам победа над нея. Явно първо трябва да стана шампион на Азия, за да стана олимпийски шампион, защото всички азиатки са при мен. Тази победа ми донесе спокойствие и самочувствие. Няма значение, че това бе световната шампионка и победата е над нея. За мен бе важно, че преодолях този първи мач. Сънувах кошмари, защото ако и третия път бях загубила в първи мач на Олимпийски игри, нямаше да си го простя никога“, каза със сълзи на очи Станимира.

Треньорът Борислав Георгиев пък е убеден, че тя тепърва ще разгърне още от потенциала си:

„Изобщо не беше лесно. Това е действащата световна шампионка, но бях убеден в победата на Станимира, тя направи страхотна подготовка, беше се отдала изцяло на тренировките и за миг не съм се съмнявал, че няма да преодолее тайванката. Беше спокойна тези дни, на загрявката усетих и по погледа, че сме излезли за победа. Бях сигурен, че ще се справи. Тя е страхотен боец и професионалист. Беше спокойна и убедена в своите качества. Има още какво да разгърне като потенциал и да покаже, така че съм сигурен, че ще играе по-добре с всеки мач. Сега мислим за китайката. Смятам, че с тази победа ще получи допълнително самочувствие, за да разгърне потенциала си, защото тя може много“.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес