Най-големият сайт за бойни спортове

       

Как да победиш Manny Pacquiao?

Как да победиш Manny Pacquiao?
Публикувано на: Май 17, 2013 в 09:53 ч
Снимка: wikimedia.org
На 8-ми юни Manny Pacquiao загуби спорно своята титла на WBO в полу-средната категория от Timothy Bradley в Лас Вегас. Това беше един от най-големите боксови спектакли на 2012-та. "Pac-Man" беше непобедим през изминалите си 15 двубоя и не беше вкусвал загубата от 2005-та насам. Но как реално може да се победи такъв талант? Попитахме някои от топ треньорите по света за този казус, а също и човекът, който успя да вземе титлата от него.
 

Ismael Salas казва да сменим нивата

 
Работих в Тайланд дълго време, имах 5 световни шампиона, докато бях там, а Manny Pacquiao бе нокаутиран с удар в тялото; трябва само да уцелите момента. Pacquiao все още е в разцвета си, но започва вече да става по-бавен и скоро ще бъде побеждаван по-често. Marquez се концентрира в тялото му и нанасяше удар след удар там. Малко други боксьори правиха същото.
 

Barry Hunter казва да използваме левачката

 
Срещу агресивен боксьор като Manny е важно да се използва постоянно ляв прав. Това е най-добрия удар в бокса. Първо, че е първия удар, който всеки боксьор учи и второ, той е с много предназначения - нарушава тайминга на опонента, контролира дистанцията, налага ритъм, а и много от комбинациите започват именно с ляв прав.
 

David Coldwell казва да използваме мозъка си

 
Рано или късно си мислихме, че ще дойде някой по-силен от Pacquiao. Преди си мислихме, че Ricky Hatton е много по-здрав и ще прегази Manny, но по време на двубоя и двамата изглеждаха еднакво, така че размерът спра да бъде фактор. Същото се случи при срещата с Cotto. Ключът е не да го победиш с мъжество, а с бокс, защото той не е най-великият боксьор. При срещите с Hatton и Cotto беше въпрос на гордост, защото всички смятаха Manny за по-малък по размери, а опонентите му бяха по-големи и по-силни. Всички очакваха резултат именно на това и загърбиха уменията и техниките си.
 

Dominic Ingle казва да не вярваме в аурата му

 
Много от боксьорите, които излизат срещу Pacquiao, също както и срещу Floyd Mayweather, са наполовина победени от репутацията му. Трябва да се разграничите от целия шум, който се създава покрай него, от тази илюзия. Трябва да гледате на него като просто поредния опонент, това е психическа сила.
 

Боксови ръкавици от нашия магазин


 
 

Timothy Bradley говори за обратния гард

 
Победил съм всеки с обратен гард, с когото съм се бил. Най-труден ми беше Junior Witter - той се биеше добре и с лявата и дясната ръка напред, а аз трябваше да се съобразявам с това. Той беше много по-труден от Pacquiao.
Мнения в Facebook

Свързани Статии

Кралят е мъртъв, да живее кралят!

Кралят е мъртъв, да живее кралят!
По-рано днес в Лас Вегас, САЩ Timothy Bradley спечели титлата в полусредна категория на WBO и детронира един от най-обичаните боксови шампиони на съвременния бокс - Manny Pacquiao.
Статии » юни 10, 2012 (4)
цялата статия