Зареждане

Кралят е мъртъв, да живее кралят!

Кралят е мъртъв, да живее кралят!
Публикувано на: Юни 10, 2012 в 16:11 ч
Снимка: wikimedia.org

Дами и господа, Manny Pacquiao бе победен.

По-рано днес в Лас Вегас, САЩ Timothy Bradley спечели титлата в полусредна категория на WBO и детронира един от най-обичаните боксови шампиони на съвременния бокс - Manny Pacquiao. Но едва дали има здравомислещ индивид, който наистина да вярва, че Bradley бе по-добрият боец в събота вечер.

След 12 рунда битка, един от съдиите отсъди 117-111 за филипинеца, а останалите двама дадоха съответно 116-112 и 115-113 за неговия противник, a финалния резултат бе 115-113 в полза на Bradley. След анонсирането на резултата всички анализатори и фенове на бойните спортове просто не можеха да повярват, какво наистина се случи.

Яростта на феновете избуха по цял свят. В него се включиха не само феновете на бокса, а всички обичащи бойните спортове; за първи път станахме свидетели на тотално единство сред феновете и тяхното несъгласие спрямо решението на съдиите.

"Какво по дяволите!"

"Боже господи."

"Този резултат е нагласен."

Това са само част от реакциите на феновете по света. Породи се и идеята, че всичко е било сценарии, за да може да се направи още по-голям двубой-реванш между двамата, за повече пари. Но това е доста пресилено. Да, ако Pacquiao загуби от Floyd Mayweather и евентуален реванш между тях би вдигнал залозите в бокса до небесата. Но загубата от Bradley е може би най-лошото нещо за бокса и бизнеса в момента. Огромен риск с много малка възвращаемост.

Реванша между двамата Bradley - Pacquiao едва дали ще предизвика такъв интерес, както Pacquiao - Mayweather, а втори двубой с Bradley може да се окаже и последния в кариерата ан филипинеца.

А всички ние, почитатели на бокса ще останем само с мечтата за битката на 21-ви век между Manny Pacquiao и Floyd Mayweather.

Какво мислите за решението на съдиите?Съгласни ли сте с него? Смятате ли, че беше нагласен за да има реванш между тях по-късно тази година? И идва ли края на бокса и смесените бойни изкуства (MMA) да заеме неговото място? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес