Зареждане

Храната - боклук

Храната - боклук
Публикувано на: Юли 21, 2009 в 16:00 ч
Снимка: umn.edu

В тази глава ще узнаете как пасва във вашето изхранване храната - боклук (junk-food). Като "храна - боклук" се определя най - общо храната, която е претоварена със захар или бяло брашно, или и двете заедно. За тази храна се говори, че съдържа само "празни" калории, предизвиква ниско ниво на кръвна захар, разрушава В - витамините и причинява запек. Храната - боклук е част от изхранването на западния свят. Вкусна е, може да се закупи отвсякъде и освен това е много трудно да се подмине. Наистина има няколко апостоли на здравеопазването, които високо говорят срещу нея, но дори и нищо да не казват, те най - често биват разпознати по цвета на кожата си (мъртвешки бледа) и по обувките (Моссманнс). Аз считам, че при правилен начин на мислене всяка храна може да изпълни една добра цел.


Захарта предизвиква отделяне на инсулина в тялото. Освободеният инсулин превежда захарта под формата на глюкоза към тъканите. След преработване на цялата глюкоза, излишният инсулин привлича цялата разполагаема захар от кръвта. Органите (черен дроб и т.н.) могат да натрупат въглехидрати, но мозъкът не. Поради тази причина вие ставате изморени, когато спадне нивото на кръвната ви захар. Тогава трябват въглехидрати. Медът и кафявата захар са зависими от инсулина при преработката, а фруктозата (до 60 грама) и комплексните въглехидрати се преработват независимо от инсулина.


Високите нива на инсулина предотвратяват отделянето на НGН . НGН се отделя в по - големи количества при първите два часа от съня. Храна - боклук преди лягане е неправилно решение, поради две причини: първо - това са много излишни калории, второ - възпира се производството на хормона, който ще насочи тези калории в правилни релси.


Както и да е, но високото ниво на инсулина е полезно в определен ден от "супердиетата ". Ако веднъж вече сте открили кои храни предизвикват при вас някои положителни ефекти, тогава ще ги използвате пълноценно. При въглехидратно -зареждащата фаза високите нива на инсулина могат да помогнат за бързото и безостатъчно изпълване на тъканите. През втория почивен ден, ден № 6, трябва още на закуска да ядете заредени със захар храни, като бисквити, шоколад и подобни, за да покачите нивото на инсулина си. До късен следобед трябва да се тъпчете постоянно със сладкиши, за да поддържате високо нивото на инсулина. Едва на вечеря се препоръчват комплексни въглехидрати, за да се подтисне бавно производството на инсулин. След вечеря да не се поемат никакви или почти никакви въглехидрати и в никакъв случай храни, съдържащи захар преди лягане.


Сега за пълнозърнестото брашно и за пълнозърнестите продукти. Пълнозърнестите продукти са най - лошото, което можете да ядете преди състезание. Обикновено продукти от бяло брашно ще ви позволят да заякнете по - бързо. Защо? Естроген! Най - голямото количество естроген за ядене ще намерите в пълнозърнестите продукти. Това е една от главните причини за задържане на вода и отлагане на мазнини. Най - голямо количество естроген се намира в маслото, което обкръжава пшеничното ядро и с това - в студено пресования витамин Е .


Дълго време в обращение беше схващането, че ядките и семената водят до надебеляване. Едните обвиняваха за това въглехидратите, а другите прехвърляха вината на алергията спрямо ядки. Сега знаете действителната причина. Докато поддържате диета , дистанцирайте се от пълнозърнестите продукти, не употребявайте олио от пшеничен зародиш или естествен витамин Е. Преминете на синтетичен препарат с витамин Е. В заключение на раздела за храна-боклук следва да се разясни още съотношението между захар - витамин Е. Рафинираната захар (бяла захар) разрушава витамините от група В. Разрешението на този проблем е, витамините В и захарта да не се приемат в едно и също време. След като витамините В попаднат в кръвния поток, захарта вече няма отрицателни ефекти върху тях.
 

Източник: Fitnes-bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес