Зареждане

Том Аспинал предлага еднодневен турнир в тежка категория за UFC 309

Том Аспинал предлага еднодневен турнир в тежка категория за UFC 309
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 18:08 ч
Том Аспинал предложи интересен, макар и малко вероятен еднодневен турнир в тежка категория за UFC 309.

Аспинал (15-3 MMA) успешно защити временната титла в тежка категория с победа с нокаут за 60 секунди над Къртис Блейдс (18-5 MMA) в подглавното събитие на UFC 304 в събота вечер в Манчестър, Англия.

Това беше поредният впечатляващ финиш в първия рунд за 31-годишния британец, който преди това беше победил Сергей Павлович за 69 секунди на UFC 295 и Марчин Тибура само за 73 секунди през юли 2023 г.

След първата защита на титлата в кариерата си Том Аспинал се закани на действащия шампион на UFC в тежка категория Джон Джоунс.
  
На пресконференцията след UFC 304, Аспинал предложи интересно, макар и малко вероятно предложение за ноемврийското UFC 309.

Очаква се UFC 309, което ще се проведе на 9 ноември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, да бъде оглавено от двубой за титлата в тежка категория между Джон Джоунс и Стипе Миочич. Говори се, че шампионът на UFC в полутежка категория Алекс Перейра също ще участва в събитието, а негов следващ съперник се очаква да бъде Магомед Анкалаев.

При това положениеТом Аспинал би предпочел UFC 309 да участва еднодневен турнир в тежка категория, включващ следните двубои, като двамата победители ще се изправят една срещу друга същата вечер:

  • Джон Жоунс срещу Стипе Миочич
  • Том Аспинал срещу Алекс Перейра

"Ето една идея за вас. Мислех си за това онзи ден. Какво ще кажете - нали казват, че Стипе и Джон Джоунс ще се бият в MSG през ноември. Защо да не направим турнир, ще направим Джон срещу Стипе и аз срещу Алекс, и ще направим пълен турнир. Две битки в една вечер и да разберем кой е истинският световен шампион в тежка категория."

Бихте ли искали Ultimate Fighting Championship да организира еднодневен турнир в тежка категория на UFC 309, както предложи настоящият временен носител на титлата Том Аспинал? Кой според вас би излязъл победител?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео