Зареждане

Кори Сандхаген: ММА е изкуство, а не битка между две шимпанзета

Кори Сандхаген: ММА е изкуство, а не битка между две шимпанзета
Публикувано на: Юли 30, 2024 в 20:00 ч
Бившият претендент за временната титла на UFC в категория петел (до 61 кг) американецът Кори Сандхаген смята, че ММА като спорт се е развил и е отделна форма на изкуство.

Има много хора, които критикуват смесените бойни изкуства. Кори вярва, че феновете не оценяват ММА така, както заслужава. Този уикенд американската звезда се завръща, за оглави събитието UFC on ABC 7, което ще се проведе в Абу Даби. Сандхаген ще премери сили с непобеден боец в лицето на Умар Нурмагомедов.

Това е битка, която ще излъчи следващия претендент за титлата. Преди събитието Кори реши да поговори за ММА и сподели, че това вече е форма на изкуство, а не просто битка между две шимпанзета:

„ММА като спорт се разрасна значително през последните няколко години. Но все още има толкова много красота и дълбочина в него, които феновете не оценяват или разбират напълно. Вместо просто да се оплаквам от негативизма или грубостта на хората в интернет, искам да им помогна да видят красотата на тази форма на изкуство и да разберат, че има нещо повече от драма и битка между две шимпанзета. 

Това е красива форма на изкуство, в която спортистите прекарват целия си живот в усъвършенстване. Не става въпрос само за вълнението от гледането, но и за оценяването на умението и отдадеността, които са вложени в създаването на такова представяне.,” пресслужбата на UFC цитира думите на Сандхаген.

Ще успее ли Кори да се справи с Нурмагомедов ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес