Зареждане

Rickson Gracie: Правило номер 1 за практикуващите бразилско джиуджицу

Rickson Gracie: Правило номер 1 за практикуващите бразилско джиуджицу
Публикувано на: Декември 14, 2019 в 01:19 ч
В едно от своите изявления Rickson Gracie дава безценен съвет за това как трябва да се тренира и с какво око да се гледа на прогреса. Навярно ще ти направи впечатление, че набляга на факта, че практикуващите джиуджицу трябва да се фокусират първо върху техниката, без да използват много физическа сила.

Представяме ти и съвета - както само Rickson Gracie може да го каже:

"Дори когато правиш спаринг по време на тренировка, трябва да избягваш първичните инстинкти и естествените реакции за прилагане на сила. Ограничавайки се, може и да се поставиш в много по-трудна ситуация, но си принуден да се измъкнеш, използвайки техниките, които иначе не би приложил. Когато започнеш да правиш това, тогава започваш да разбираш какво не е наред в дадена ситуация и да намираш решения, за да ставаш по-добър. Това е истинският прогрес, сериозното развитие - когато започнеш да обръщаш внимание на движенията във всяка ситуация."

"Важно е да запомниш, че в една сериозна битка или на състезание, движенията ще бъдат същите, както когато тренираш и без излишна физическа сила. Единствената разлика ще е психическата ти нагласа. Когато тренираш, трябва да обръщаш внимание на развитието, на надпреварата с партньора."

 
"Не се учиш в битка, когато ти влияят напрежението и емоциите. Учиш се, когато се забавляваш, когато тренираш леко и с финес. Необходимо е да подобряваш техниката си, докато не започнеш да изпитваш комфорт във всяка ситуация.

След време техниката ще ти стане рефлекс. И едва когато си усвоил правилните движения, тогава можеш да прилагаш допълнителни умения. По този начин ефективността на техниките ще бъде поне десет пъти по-голяма."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес