Зареждане

Бен: Няма да откажа оферта да се бия с легендата Пакиао

Бен: Няма да откажа оферта да се бия с легендата Пакиао
Публикувано на: Март 13, 2024 в 07:15 ч
Конър Бен заяви, че ако трябва да премине през Мани Пакяо по пътя към световната титла, то той ще го направи.

Бен и филипинската икона се изправиха един срещу друг в Саудитска Арабия миналата седмица и новината за летен бой между двамата бързо се разпространи. 

Бен, чиито последни два двубоя бяха в САЩ след два положителни теста на VADA преди предложения му двубой с Крис Юбенк младши през 2022 г., все още упорито отрича да е извършил каквото и да е нарушение, но може да се насочи към двубой срещу Пакяо в Близкия изток. 

"За това бях там, наистина", каза той за посещението си в Саудитска Арабия. Знаех, че Пакиао ще бъде там. В момента това изглежда като битката, върху която се фокусираме."

Бен е говорил, че иска да бъде в битката за титлата и е призовавал най-големите имена. След като той победи Питър Добсън в Лас Вегас миналия месец, много хора споменаха и него, но Пакиао изглежда възможен за май или юни в Саудитска Арабия и Бен е щастлив да ангажира бъдещия член на Залата на славата. 

"Да, очевидно е, че когато се срещнахме очи в очи, това е като да гледаш в очите на легенда", каза Бен. "Беше някак сюрреалистично."

Бенн иска големите имена, но има търговски магнетизъм името му да бъде свързвано с други, които са далеч от горните ешелони на съответните дивизии, от Кел Брук, през Юбенк младши и все повече до 45-годишния Пакиао. Какво казва 27-годишният Бен, 23-0 (14 нокаута), на тези, които казват, че трябва да се бие с основните играчи в категорията?

"Бих отговорил с това, че Пакиао иска да се бие с мен", каза той. "Той спомена името ми, неговият мениджър Шон Гибънс, но също така не е като да не съм предизвиквал и други бойци. Колко пъти трябва да споменавам имената на най-добрите бойци в категорията? 

"Има клипове, в които се казва, че не искат битката, че не съм достатъчно голямо име, или не съм класиран, или каквото и да е -  така че какво искате да направя? Предизвиках Марио Бариос, повиках Йорденис Угас, повиках Кийт Търман... Така че, какво искате от мен? Ако някоя легенда иска да сподели ринга с мен, за мен ще бъде чест."

Пакиао не се е бил от загубата си от Йорденис Угас през 2021 г. по точки в продължение на 12 рунда. В предишните си три двубоя той бе победил Лукас Матисе (2018 г.), а през 2019 г. - Адриен Бронер и Търман. В кариерата си от 72 двубоя той е 62-8-2 (39 нокаута).

"Той е стар, но и не толкова е стар", добави Бен. "Хората винаги ще имат какво да кажат. Хората имаха какво да кажат, когато се качих в горна категория за Юбанк. Хората винаги имат какво да кажат. Той се би с Угас преди две години, но аз няма да откажа предложение да се бия с легенда, ако ми бъде предложено."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес