Зареждане

'Сега е идеалният момент за това' - Искате ли супер битка между Джон Джоунс и Алекс Перейра?

'Сега е идеалният момент за това' - Искате ли супер битка между Джон Джоунс и Алекс Перейра?
Публикувано на: Юли 11, 2024 в 06:00 ч
Бившият временен шампион в лека категория Дъстин Поарие призова за отдавна спрягания суперсблъсък в тежка категория между шампионите в промоцията Джон Джоунс и Алекс Перейра - още на UFC 309 по-късно тази година, като определи мащабния сблъсък като "блокбъстър".

Джоунс, настоящият шампион в тежка категория, е почти официално решен да се завърне в игра преди края на тази година в главното събитие на UFC 309, в дебютна среща в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Очаква се той да се изправи срещу завърналия се бивш двукратен шампион в тежка категория Стипе Миочич. Джоунс наскоро ускори тренировките за завръщането си в октагона за първи път от март миналата година.

Коментирайки непосредственото си бойно бъдеще преди завръщането си, Джоунс призна, че не е сигурен дали ще продължи да се състезава след двубоя си с Миочич, но на фона на приказките за супер двубоя с гореспоменатият Перейра заяви, че все още има много опции за него.

UFC иска суперсблъсък между Джон Джоунс и Алекс Перейра

И една от страните, желаещи осъществяването на двубоя, е гореспоменатият Поарие, който смята, че UFC трябва да пропусне както Миочич, така и настоящия временен шампион в тежка категория Том Аспинал - и да се "впусне" в двубой между Джоунс и Перейра.

"Джоунс никога не е бил нокаутиран", каза Дъстин Поарие. "Джоунс няма да играе кикбокс с него, той е прекалено умен. Но също така преминаването в тежка категория може да удължи неговото дълголетие в спорта - срокът на годност на тежката категория е много по-дълъг. А дори и за тежката категория... Стипе Миочич е извън играта дълго време. Както казах за Майкъл Чандлър, остаряваме бързо."


"Стипе може да се върне и да бъде съвсем различен човек", продължи Поарие. "... Аспинал е като, очевидно легитимен, той е временен шампион, победил е няколко добри момчета, но няма тази аура, която имат Алекс и Джоунс. Това е перфектният момент за този мач - той е по-голям, това е блокбъстър битка, брато... Човече, Джон Джоунс срещу Алекс - това е."

Наслаждавайки се на зашеметяваща победа в края на миналия месец, бившият шампион в средна категория, Перейра успешно защити за втори път титлата си в полутежка категория, отстранявайки бившия ѝ носител, Иржи Прохазка, с нокаут във втория рунд с висок ритник - и впоследствие призова за преминаване в тежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес