Зареждане

Съвет от експерта: Слабост и болка в коленете, придружена от скърцане

Съвет от експерта: Слабост и болка в коленете, придружена от скърцане
Публикувано на: Август 25, 2013 в 10:13 ч
Снимка: wikimedia.org

ВЪПРОС

Здравейте! Проблемът ми е следния: усещам странна слабост в коленете, чувството е много неприятно, понякога тази болка ми пречи доста на тренировките (тренирам Карате). Усещам и нещо като скърцане/джвакане при натиск върху коленната капачка, няма подуване в областта но ми казаха че най-вероятно е от пренатоварване. Бих се радвал ако получа мнение от специалист. Благодаря предварително!
Йоан, Несебър

 

Отговор НА ЕКСПЕРТ

Иван Николов е специалист медицинска рехабилитация и физиотерапия с магистратура кинезитерапия ; сертифициран терапевт по кинезиотейпинг.
Има опит в спортната травматология при национален баскетболен отбор-девойки ; дискови проблеми - дископатии, радикулити, дискови хернии; гръбначни изкривявания и др.

За контакти и записване на час: svsbg.com; тел.:02/ 953 17 17; GSM: 0878 53 17 17

Здравейте,
 
По изброените от Вас симптоми, по всяка вероятност става въпрос за възпаление на коленни връзки в следствие на претоварване. Други възможности, за които са нужни изследвания като рентгенова снимка са вода в коленете и/или износени хрущяли на коленните стави.
 
Като лечение на възпалението можете да направите физиотерапевтичен курс с противовъзпалитени процедури като ултразвукова терапия с медикамент и/или интерферентни токове. Курсът на лечение трае около 10 дни, като процедурите се правят всеки ден. По време на лечението е за препоръчване на намалите натоварването върху коленните стави (скоци, клекове, камшични удари с крака).
 
Като превантивна мярка, за да намалим шансовете да се стига повторен път до този дискомфорт, може да се обърнете към кинезиотейпинга. Чрез апликациите с кинезиотейп ще помогнем за стабилизирането на ставата, облекчаване на напрежението и повишаване на мускулната функция. Кинезиотейпът не пречи по никакъв начин както на тренировките, така и в ежедневието. Апликацията може да се поставя веднъж седмично или непосредствено преди тренировка. По този начин ще можете да получите една пълноценна и приятна тренировка.
 
Надявам се да сме успели да Ви ориентираме относно Вашия проблем. Моля, ако имате още въпроси, пишете или се свържете с нас.

Изпратете вашето запитване към наш експерт в дадена област.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес