Зареждане

'Хабиб Нурмагомедов няма да се крие от плащането на данъци'

'Хабиб Нурмагомедов няма да се крие от плащането на данъци'
Публикувано на: Август 8, 2024 в 18:00 ч
Федералната служба за съдебни изпълнители все още не е конфискувала имуществото на бившия шампион на UFC в лека категория (до 70 кг) Хабиб Нурмагомедов. Въпреки това, документи за събиране на дълг в размер на 79,4 милиона рубли са в изпълнение. Семейният дом в Дагестан и автомобилният парк на боеца за милиони долари може да бъдат конфискувани.

Припомняме, че на 1 юли 2024 г. стана известно, че Федералната данъчна служба запорира сметките на Нурмагомедов поради дълг от 297 милиона рубли, а също така затвори няколко негови компании, като причината е недостоверна информация в официални документи. Самият Нурмагомедов, който завърши професионалната си бойна кариера през 2020 г., не коментира ситуацията.

Министърът на спорта на Република Дагестан Сажид Сажидов сподели, че Нурмагомедов е гражданин, който спазва закона и няма да се крие от плащането на данъци.

„Не съм разговарял с него лично. Аз го познавам и той няма да се крие от това. Хабиб е законосъобразен гражданин. Може би някои правни проблеми са били поради невежество. Той не е платил данъците, но всичко ще бъде решено. Хабиб ще направи каквото трябва, така че вероятно няма да има въпроси към него по тази част. Трябва да спазваме законите.", каза Сажидов. 

Властите в Русия забраниха на Нурмагомедов да напуска Русия, но тази забрана го завари извън страната. В последно време Нурмагомедов се подвизава в Обединените Арабски Емирства. Предстои да видим как ще завърши тази сага.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес