Зареждане

Кремльов: Нашите тестове показаха, че Хелиф и Ю Тин са мъже! Защо не докажат обратното ?

Кремльов: Нашите тестове показаха, че Хелиф и Ю Тин са мъже! Защо не докажат обратното ?
Публикувано на: Август 8, 2024 в 01:00 ч
Международната боксова асоциация (IBA) даде специална пресконференция, за да изрази притесненията си относно участието на "мъже" в женските турнири.

IBA реши да не лицемерничи и да започне да нарича нещата с истинските им имена. Президентът Умар Кремльов твърди, че Иман Хелиф и Лин Ю Тин са мъже. Той апелира към Олимпийския комитет да спрат тази лудост, преди да е станало твърде късно. Хелиф и Ю Тин доминират до момента на Игрите в Париж, а тяхната сексуалност им носи постоянни критики.

Хелиф и Ю Тин бяха дисквалифицирани от миналогодишното световно първенство. Те загубиха няколко ценни победи, а Ю Тин дори трябваше да върне медала. Всичко това, защото се провалиха на тестовете за пола. Уж това се случило многократно. Кремльов реши да поговори за двете уж жени и каза следното:

„Ако спортистите искат да докажат, че са родени жени, тогава те трябва да се защитават. Но нито Иман, нито Лин го направиха. Ако ме обвинят, че съм мъж, бих направил всичко, за да измета обвинението от масата. Бих донесъл всички необходими документи и бих се подложил на всички възможни изследвания, за да докажа, че наистина съм жена. Не бих се страхувал от нищо, но те явно се страхуват. 

Това, което се случва на Олимпиадата е позор. От съображения за безопасност трябва да пускаме на ринга само спортисти, които отговарят на условията. Нашите тестове показаха, че Хелиф и Ю Тин са мъже. Ние не проверяваме какво има между краката им, как са родени или дали са претърпели някаква трансформация. Следим тестовете и те показаха, че са мъже. Вторият тест потвърди резултатите от първия.", каза Кремльов.

Първият тест се проведе през май 2022 г., където според IBA за първи път беше потвърдено, че и двамата боксьори имат мъжки XY хромозоми. Имаше повторение на тестовете през пролетта на 2023 г. и резултатите били същите. Всеки спортист има право да обжалва резултатите или да се защити срещу обвинения. Ю Тин изобщо не възрази, върна медала и прие решението на IBA.

Хелиф първоначално обжалва пред Спортния арбитраж (CAS), но впоследствие оттегли искането си по време на открития процес.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес