Зареждане

Уличния бой - малко бой, повече мръсни трикове

Уличния бой - малко бой, повече мръсни трикове
Публикувано на: Октомври 15, 2008 в 12:51 ч

В наши дни не е рядкост хора да се бият по улицата. За това всеки е добре да бъде подготвен за един такъв сблъсък.

 

Най-доброто решение за спечелване на уличен бой е ако можем да го избегнем. Ако някакъв спор се разреши без удари и кипящ тестостерон. В случаи на конфронтация е важно да запази неутралитет и самообладание. Извинете се, дори ако не сте виновен за нещото, което е предизвикало противника ви да настъпи към атака. Ако той продължи не му позволявайте да се приближи прекалено близо и в никакъв случай не оставяйте първия удар да бъде нанесен от него. Ако усетите че боя е неизбежен най-добре застанете в бойна позиция, такава каквато да ви защити и в същото време да ви позволява да нанесете удар. Добра стратегия е първия удар с ръка да е към лицето, последван с ритници в колената или меките части.

 

Друга стратегия е да нансяте удари с ръце, но не с юмрук, а с длани например, отстрани на главата или врата. Като се говори за мръсни трикове става въпрос и за включването на хапане, дране, плюене и скубане в дадени моменти. Ако приемем че сте нападнати, знайте че това е в арсенала и на вашия опонент и той няма да се колебае да използва някое от тези неща. В уличния бой не се мисли за правила - мислете за вашата сигурност.

 

Трябва да знаете и капацитета си. Ако нападателите са повече от колкото можете да поемете по-добре бягайте.

 

Винаги пазете дистанция от нападателя си около два пъти по дълга от дължината на ръката ви. Експертите пък съветват, че близката позиция би предотвратила нансянето на толкова силни удари, защото ще им липсва засилка. Много важно е да не се стои директно срещу опонента, а винаги леко в страни от него. Ако е повече от един, местете се така, че да си застават на пътя, никога не заставайте между тях.

 

Атакувайте важните точки на тялото. Удари в лицето, гърлото, слепоочието и други слаби места дават предимство в случите на уличен бой.

 

И отново напомняме, че най-добре е да се избегне боя. С приказки или просто като замаете противника по един или друг начин докато се изнесете е много по-добре от колкото да ставате на кълбо на улицата.

Повече информация във форума:

https://mma.bg/forum/viewforum.php?f=18

MMA Bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес