Зареждане

Франсис Нгану: UFC те държат в плен, а аз искам свобода!

Франсис Нгану: UFC те държат в плен, а аз искам свобода!
Публикувано на: Януари 17, 2023 в 13:00 ч
Новината за раздялата на Франсис Нгану с UFC е водеща новина в света на бойните спортове.

Бившият шампион в тежка категория реши да не подновява своя договор с организацията. Дейна Уайт каза, че предложили на Нгану да го направят най-високоплатения боец в историята на тежка категория, но "The Predator" предпочел да си тръгне.

Всички се чудят на това решение на Нгану. Уайт дори се изхвърли като каза, че Нгану иска да се бие с по-лесни бойци, защото вече не искал да поема рискове. Това обаче не е така. Решихме да потърсим отговор зад това решение на Нгану.

Всъщност миналата година в интервю за Ариел Хелуани, Нгану си каза всичко много ясно. Ето какво е накарало Нгану да си тръгне:

„Можеш да си свободен и да се биеш за UFC. Просто искам да бъда свободен. Уж сме независими, но не сме. Един независим боец е технически свободно лице. 

Това е причината, поради която те се нуждаят от някои корекции в този договор. Това е, за което се борих. Срокът на договора, всичко, което влагат, те ви държат в плен с него.

Не можете да направите нищо. Нямате права. Договорът е едностранен. Вие дори нямате здравна застраховка, дори когато залагате здравето си, за да има шоу.

Рискувате всичко. Има много неща. Нямаме застраховка. Нищо. Без гаранция. Не ме третирайте така, ако съм независим. Посочете всичко ясно в договора. Много е объркано.

Това вероятно е нещото, което мразех най-много. Те държат всички карти. Имат силата просто да те унищожат. Веднага щом не кажеш „да“, те просто те мачкат.

Нещо не ми е наред с тези неща. Просто не мога да го понеса.“, каза Нгану в поява за MMA Hour.

Правилно ли постъпи Франсис ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес