Зареждане

Хабиб Нурмагомедов може да влезе в затвора

Хабиб Нурмагомедов може да влезе в затвора
Публикувано на: Май 13, 2024 в 16:00 ч
Хабиб Нурмагомедов, бившата звезда на UFC, се оказа в центъра на голям скандал.

Той е обвинен в укриване на данъци в Русия, което доведе до замразяването на сметките на топ боеца. Въпреки репутацията му за финансова стабилност и скромни разходи след пенсионирането, новината дойде като изненада.

Руската счетоводна фирма Awara Group съобщава, че наказанията за укриване на данъци са сурови и варират от затвор до високи глоби. Така например има заплаха от лишаване от свобода до три години за физически лица и до шест години за длъжностни лица и юридически лица.

Освен това могат да бъдат наложени глоби в размер от 200 000 рубли до 500 000 рубли или сума, равна на заплатата или еквивалентен доход на нарушителя за една до три години. Според  Mash и RT, бившият шампион в лека категория дължи значителна сума пари.

Спекулира се, че Нурмагомедов е използвал средства за покупки на бизнес в други страни, като хотели и компании в Турция и ОАЕ. Нурмагомедов трябва да плати колосалните 306 милиона рубли, приблизително 3,3 милиона долара на руските федерални данъчни власти.

В резултат на укриването на данъци банковите сметки на организацията Eagle FC, свързана с Нурмагомедов и неговата собствена фондация, са замразени. Предстои да видим как ще се развие тази история, която тепърва ще набира скорост.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес