Зареждане

Флойд Мейуедър прави показно с Виктор Ортиз през август

Флойд Мейуедър прави показно с Виктор Ортиз през август
Публикувано на: Май 16, 2024 в 02:00 ч
Пенсионираната боксова легенда Флойд Мейуедър-младши се очаква да обяви предстояща демонстративна битка срещу Виктор Ортис.

Според Салвадор Родригес от ESPN двубоят ще се проведе на 24 август на Plaza de Toros Mexico в Мексико Сити, която е най-голямата арена за корида в света, събираща над 41 000 зрители. Мейуедър и Ортис имаха официална битка през септември 2011 г. Мейуедър победи с нокаут в четвъртия рунд.

По време на битката Мейуедър срещу Ортис през 2011 г., Виктор имаше рекорд от 29-2-2 и успя да спечели титлата на WBC в полусредна категория. По онова време Флойд беше неактивен от близо година и успя да вземе титлата от Ортис след противоречив нокаут.

Мейуедър записа перфектните 50-0 в кариерата си, но победата над Ортис беше може би най-противоречивата му победа. След като бойците бяха разделени поради това, че Ортис удря Мейуедър с непозволен удар с глава, Ортис прегърна Мейуедър в очевиден опит да се извини.

След като го пусна, Мейуедър удари Ортис с неочакван удар, което накара Ортис да погледне към длъжностното лице. Секунди по-късно Мейуедър отново удари Ортис, което доведе до нокаут. Виктор записа 4-4-1 след битката с Флойд и се оттегли след победа над Тод Мануел през 2022 година.

Поради мястото и историята, която Мейуедър има с Ортис, техният сблъсък може да се окаже най-голямото събитие, в което Мейуедър е участвал след оттеглянето си от професионалния бокс.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес