Зареждане

Усик планира да се бие до 40-годишна възраст, независимо от резултата срещу Фюри

Усик планира да се бие до 40-годишна възраст, независимо от резултата срещу Фюри
Публикувано на: Май 16, 2024 в 15:00 ч
Олександър Усик и Тайсън Фюри ще премерят сили за безспорната титла в тежка категория в събота на арената на Кралството в Рияд, Саудитска Арабия.

Реваншът ще се състои през октомври, независимо от резултата. След това двамата бойци вероятно ще се насочат в различни посоки.

35-годишният Фюри (34-0-1, 24 нокаута) отдавна е свързван с двубой с Антъни Джошуа - съперник, когото Усик победи два пъти.

Украинският боксьор Усик (21-0, 14 нокаута) навършва 38 години през януари, но не планира да се пенсионира скоро. 

"Да, разбира се, ще продължа да се боксирам. Може би до още три години", заяви Усик. "Мотивацията ми да се бия е дисциплината, семейството и феновете. Оценявам подкрепата на народа и на украинските войници. Това е моята мотивация. С добра работа сме способни на повече. ... Най-голямата ми победа тепърва предстои. Тя ще се случи, когато душата ми бъде предадена в рая.

"Чувствам се добре. Битката с Фюри е голямо събитие за мен, моето семейство и моята страна. Нямам търпение. Не мисля за нокаута. Фокусът ми е върху бокса. Ако успея, ще бъде с нокаут. Ако не, ще бъде победа в 12 рунда."

Бившият крал в полутежка категория и златен медалист от Олимпийските игри през 2012 г. Усик ще отстъпи с шест сантиметра на ръст, като същевременно ще трябва да преодолее и сериозен недостатък в теглото.

Усик заяви, че планира да тежи малко повече от 100 кг, колкото е тежал в последните си три двубоя. През последните четири години Фюри е тежал около 122 килограма.

Усик не е притеснен от нито една от потенциалните заплахи, които Фюри представлява. 

"Нищо. Той е добър в говоренето. За мен това няма значение. Той не работи за мен", каза Усик. "За мен представянето на Франсис Нгану няма значение, защото Тайсън ще бъде различен с мен. Може би Фюри е по-лесен от Джошуа за мен, а може би не. Ще видим."

Фюри ще трябва да изглежда по-рязък, отколкото срещу Нгану през октомври, когато претърпя нокдаун, но се измъкна с разделена победа. "Gypsy King" също така ще се стреми да запази аркадата, коятоналожи 90-дневна отсрочка.

Един Тайсън, с когото Усик няма интерес да се бие, е Майк Тайсън, ако по някакъв начин му бъде представен мач.

"Железният Майк" е в кампания за завръщане на 58-годишна възраст и ще се бие с Джейк Пол в професионален двубой на 20 юли.

Тайсън не е затворил вратата за други професионални двубои, но Усик го е направил - ако това някога доведе до разговори за мач между Усик и Тайсъндори ако Тайсън избере Фюри да победи Усик.

"Не, това е невъзможно, защото много уважавам Майк. Майк Тайсън е икона", каза Усик.

"Уважавам Тайсън Фюри. Уважавам всички мои съперници. Уважавам хората. Ако някой противник говори лоши думи, това си е негов проблем, не мой.

"Не ако, а когато победя Фюри, ще стана безспорен шампион за втори път. Ще бъде невероятен двубой."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес