Зареждане

Как да останем уверени

Как да останем уверени
Публикувано на: Септември 14, 2011 в 09:43 ч
Снимка: pixabay.com
Не всички сме като Anderson Silva, например, който сковава опонентите си само с увереността, която излъчва. Но в MMA, както и в други спортове, атлетите са подложени на голям стрес и имат нужда от сабилна психика. Станислав Недков победи бразилеца Luiz Cane пред 18,000 зрители в Рио де Жанейро, които подкрепяха своя сънародник. Стъки беше единствения чужденец, който записа победа в UFC: Rio. Той каза, че психическата стабилност е бил един от ключовите фактори за победата.
 
Не всеки е на такова ниво, но всеки може да прочете следните съвети и да го усвои за себе си.

"Увереността не е само мисъл, тя е емоция и поведение," обяснява д-р Джон Мъри, който специализира в спортната психология и е автор на Menatl Performance Index. "Трябва да се движите правилно. Не се изгърбвайте - дръжте раменете си вдигнати, главата високо и се движете бързо."

Един от най-лесните начини да бъдете уверени е да се държите така, сякаш сте уверени.

Преди излизането на ринга, вдигнете самочувствието си, като си спомните за позитивни изживявания.

"Превъртете лентата с моменти, когато сте имали най-добри спортни постижения," предлага спортния психолог д-р Уилям Уайнър. Дръжте увереността си по време на играта като сте ориентиран към задачите.

"Не се фокусирайте върху разиграване, което току-що е станало," казва клиничния психолог д-р Джеймс Албън. "Вместо това мислете какво трябва да се направи в следващия момент."

Разделете всяко разиграване на малки стъпки и си дайте добра оценка при постигането на всяка малка цел.Запомнете, че трябва да говорите и да мислите позитивно. Не казвайте неща от сорта на "не мога да го направя". Вместо това припомнете си, че може да разчитате на своя треньор, на своите спаринг партньори.

Припомнете си, че вие контролирате всичко и заслужавате да сте там, където сте.


Ако успеете да накарате разумът ви да мисли позитивно, тогава и тялото ще действа така.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес