Зареждане

България с четирима боксьори при мъжете на олимпийската квалификация в Тайланд

България с четирима боксьори при мъжете на олимпийската квалификация в Тайланд
Публикувано на: Май 16, 2024 в 07:39 ч

Източник: БФ по бокс

България ще изпрати четирима боксьори при мъжете на световната олимпийска квалификация в Банкок. Последната битка за квоти за Игрите в Париж ще се проведе от 23 май до 3 юни. Националите ни заминават тази вечер за столицата на Тайланд, като ще бъдат водени от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Ергюнал Себахтин ще боксира в категория до 51 килограма. Европейският бронзов медалист трябва да стигне полуфиналите, за да вземе квота. При 63.5-килограмовите ще видим Радослав Росенов. Европейският вицешампион също преследва полуфинал, като тук и петото място ще осигури участие в Париж. В категория до 80 килограма на ринга ще се качи Кристиян Николов, който трябва да влезе сред първите трима за квота за Игрите. При най-тежките (+92 кг) ще видим Петър Белберов. Той се нуждае от полуфинал, за да се класира за Олимпийските игри.

Освен тях с отбора заминават още Хавиер Ибаниес и Рами Киуан. Те ще помагат на съотборниците си в Банкок, като в същото време ще правят спаринги с чужди боксьори. Това е част от подготовката им за Париж, след като вече си осигуриха квоти за Олимпийските игри.

„Отборът е много добре подготвен. Вярвам, че и четиримата ни боксьори имат сили да спечелят квоти. При някои категории това може да стане по-лесно, при други ще е по-трудно, тъй като и конкуренцията е доста различна. Надявам се да имаме и малко късмет при жребия, за да изпълним целта си“, каза треньорът на мъжете Жоел Арате. Женският ни национален тим ще пътува за Тайланд в началото на следващата седмица. Припомняме, че там също имаме две спечелени квоти – на Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес