Зареждане

Хранене по време на полет

Хранене по време на полет
Публикувано на: Ноември 15, 2010 в 10:11 ч
Снимка: paperblog.com

На пръв поглед правилното хранене в случай на пътуване със самолет изглежда невъзможно, но има начин да не прекъсвате диетата си в този случай. Ето нашите 9 съвета.


ПРОПУСНЕТЕ ЕКСТРИТЕ:
Внимавайте за храни, които съдържат допълнителни калории и мазнини.Ако си взимате сандвич, „със сигурност трябва да избягвате сиренето и салама“, ни предупреждава диетологът Дженифър Нели. "Общо казано, „избягвайте всички продукти годни за салата – риба тон, салата пиле и т.н., защото обикновено при тях има майонеза и други овкусители“. Съшо така се опитайте да пропуснете бисквитите и чипсовете – те са пълни с куп ненеобходими калории, мазнини и захар.


ЗАРЕДЕТЕ СЕ С ПРОДУКТИ:
"Трудността при здравословното хранене на летищата е намирането на точните продукти“, пък ни споделя друг диетолог, Холи Брюър, „но може да си вземете сандвич с допълнително марула или домат, както и повечко плодове“. Плодовете и зеленчуците са с ниско ниво на калории така, че няма да разбият вашата калорийна банка, а от друга страна съдържат много фибри, достатъчни докато трае полетът. В допълнение ще се сдобиете с куп защитни вещества. „Много от зеленчуците са добър източник на витамин А и на витамин С, „ съветва Лора Кар. „Уверете се, че ядете ярко оцветените зеленчуци – тъмно зелено и оранжево, които често липсват в диетите ни. "


ИЗБЯГВАЙТЕ СОЛТА:
Не е тайна, че консумирането на много сол е вредно за организма, но то може да бъде още по-опасно за редовно летящите със самолет. Според Шерил Орлански, „при хората, които летят често, високото ниво на сол може да доведе до високо кръвно налягане и обезводняване“.  И което е още по-лошо, обикновено въобще не знаем колко сол се съдържа в храната, която консумираме.

НЕ БЪРЗАЙТЕ:
Обикновено сме „под пара“ на летището, препускайки от терминал на терминал. Със сигурност не желаем да си изпуснете полета, но когато ядете – не бързайте. "Насладете се на храната си и я сдъвкайте добре," ни съветва Еванджелин Джонсън, друг диетолог.

НАПРАВЕТЕ СИ ДОМАШНОТО:
След като знаете от кой терминал излитате, проверете местата, на които може да се храните. Това ще ви спести време и нерви..

ОСТАНЕТЕ ТРЕЗВЕН/А:
В случай на закъснение на полета може да ви привлече някой от многобройните барове, но се опитайте да избегнете коснумирането на алкохол, когато летите. Освен куп допълнителни калории, алкохолът ще ви дехидратира (да не говорим за махмурлука след това). 


ХРАНЕТЕ СЕ ЧЕСТО:
Яденето на редовни интервали е важно за поддържането на нивото на кръвната захар по време на пътуването. "Времето между отделните хранения не трябва да бъде по-дълго от 4 часа.

ХРАНЕТЕ СЕ БАЛАНСИРАНО:
Пътуването може да бъде непредсказуемо, но се опитайте да ядете балансирани порции – средни нива на протеин и въглехидрати и задължително фибри. По този начин ще можете да смилате храната достатъчно добре, за да се сдобиете с необходимата ви енергия. 

ОПАКОВАЙТЕ ХРАНАТА СИ:
Не се стеснявайте да си носите храна от вкъщи. Така пестите време, пари и знаете какво точно ядете. Яйце или плод никога няма да ви дойде в излишък.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес