Зареждане

Фабиан Едуардс с двубой за титлата на Bellator, иска да застане до брат си Леон като шампион

Фабиан Едуардс с двубой за титлата на Bellator, иска да застане до брат си Леон като шампион
Публикувано на: Юни 19, 2024 в 10:00 ч
Боецът Фабиан Едуардс от Bellator в средна категория може би ще се присъедини към брат си в историята, след като получи реванш за титлата през септември.

По-младият Едуардс ще се изправи срещу непобедения Джони Еблен на14 септември в OVO Arena Wembley в масивна среща за Champions Series на промоцията. Двамата се биха за първи път през септември миналата година, като американецът спечели с TKO в третата част след оспорван сблъсък.

Еблен е смятан за един от най-добрите бойци в средна категория в света и е правил спаринги с бившия шампион на UFC Шон Стрикланд, докато и двамата притежаваха пояси. Неговият съперник е един от най-добрите перспективни състезатели в Европа, чийто брат Леон Едуардс притежава титлата на UFC в полусредна категория.

Фабиан Едуардс загуби първия си двубой за титлата на Bellator

Първата среща между Едуардс и Еблен се състоя на 3Arena в Дъблин през септември миналата година. Едуардс беше победил легендарните бивши световни шампиони Лиото Мачида и Гегард Мусаси, а също и ирландския боец Чарли Уорд по пътя към световната си титла, но все още беше голям аутсайдер.

Въпреки това той направи впечатление вечерта и в началото на някои размени беше по-добър. Той отвори ужасяваща и дълбока рана на главата на съперника си, което всъщност подтикна Еблен към финал, знаейки, че лекарят може да го спре по всяко време.

Последствията от двубоя бяха особено жестоки, като Едуардс обвини Еблен, че го е наплюл непосредствено след последния гонг. Той отрича това да се е случило, но враждата остава, тъй като Едуардс си спечели обратно пояса с победа над Аарон Джефри в Белфаст през март.

Еблен все пак се извини след това, а по-късно заяви пред Ариел Хелвани в предаването The MMA Hour:

"Това, което се случи, беше, че бях разгорещен, говорех глупости, вероятно не трябваше да го правя. Трябваше да бъда добър спортист, да си тръгна и да оставя юмруците ми да говорят.

"Но не мога да си спомня точно какво казах в началото. Имаше нещо общо с това, че той ме гледаше. Мислех си за погледа и за това как той не можеше да спре да ме гледа, когато ми казаха да се обърна към камерите, и си помислих, че това е наистина странно, и някак си се заговорихме.   

"Спомням си, че в края на разговора му изкрещях нещо обидно, в самия край. Навсякъде има кръв и пот. Гледах го отново на запис и виждам как някой може да си помисли, че съм го плюл, но аз просто му крещях."

Фабиан Едуардс може да се присъедини към брат си Леон като шампион

Мечтата на Фабиан Едуардс ще бъде най-накрая да стане шампион, точно както по-големия си брат Леон в UFC. По времето, когато се бие с Еблен, Леон ще се е изправил срещу Белал Мохамед в зала Co-Op Live Arena в Манчестър в голям двубой.

Последният път, когато Леон се би с Мохамед, той доминираше в двубоя, преди да получи удар в окото, заради който двубоят беше прекратен и обявен за несъстоял се. Оттогава двамата привидно са в конфронтация, въпреки че американецът се бори да се добере до позиция за световна титла.

Едуардс за първи път стана шампион през лятото на 2022 г., когато нокаутира привидно непобедимия Камару Усман. Брат му Фабиан беше в ъгъла онази вечер и оттогава настоява за собствените си амбиции за титла в Белатор.

Има само няколко дивизии, в които се спори кой претендира за титлата на най-добрия в света, като общото мнение е, че шампионът на UFC е на върха на класацията. Но средна, полутежка и тежка категория са три от тях, за които се водят спорове между фенове и експерти.

Смята се, че шампионите на Bellator Пачи Микс и Джони Еблен, съответно в полутежка и средна категория, са фаворити да победят колегите си от UFC Шон О'Мали и Дрикус Дю Плесис. В тежка категория PFL претендира за Франсис Нгану, който е бивш шампион на UFC.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес