Зареждане

Дрикус дю Плеси: Уитакър е уникален боец с много високо IQ

Дрикус дю Плеси: Уитакър е уникален боец с много високо IQ
Публикувано на: Юли 4, 2023 в 02:00 ч
Този уикенд ще станем свидетели на голяма битка в средна категория.

Дрикус дю Плеси се изправя срещу бивш шампион в лицето на Робърт Уитакър. Битката им е част от главната карта на UFC 290, което ще се проведe в Лас Вегас. Победителят се очаква да бъде следващият на опашката за титлата на Израел Адесаня.

 "The Reaper" се насочва към трета възможност да надделее над действащия шампион Адесаня. Дю Плеси преследва първи шанс за титлата, след като се издигна в класацията с пет последователни победи, откакто се присъедини към UFC през 2020 година.

Южноафриканецът е уверен, че ще запази перфектния си професионален рекорд. Дрикус обаче е наясно с предизвикателствата, пред които ще се изправи в битката с Уитакър.

„Едно нещо, което той прави е, че печели. Уитакър го прави много добре, той печели битки. Мисля, че Робърт Уитакър е само поредното име. Виждам в неговата игра, че той може бързо да се пребори в първия рунд и да не бъде хванат в капана на игровия план на опонента си.

Това, което прави толкова добре е, че вижда нещата. Той остава предпазлив. В първия рунд, той усеща какво искате да направите в битката. Усеща какъв е планът ви за битката и отговаря на това. Той ви дава възможност да покажете инструментите си, да покажете какво искате да използвате.

Ако това не е инерцията, която той иска, тогава Уитакър просто спира инерцията. Мисля, че това го прави наистина добре. Това го прави уникален. Той винаги е подготвен и има много високо IQ.“, каза Дю Плеси.

Кой ще спечели тази битка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес