Зареждане

4 стъпки за V-образен гръб

4 стъпки за V-образен гръб
Публикувано на: Август 27, 2012 в 10:51 ч
Снимка: wikimedia.org

Време е за една манекенска статия в нашия боен сайт. Класическият мъжки V-образен гръб може да се постигне с големи рамена и широк гръб.

Оформете рамената
Големите рамена са стартовата точка за създаването на V-образен гръб, защото колкото по-широки сте горе, толкова по-тясна изглежда талията ви. Отделете една тренировка във фитнеса, в която да натоварите само раменете веднъж на седмица (но не повече, защото раменете се натоварват и при тренировката за гърди), като правите странични разгъвания с дъмбел, предно разгъване с дъмблел, обратен флайс, за да натоварите всяка главна мускулна група индивидуално, а с раменни преси натоварете всичките заедно.

Разширете гърба
Изграждането на широк гръб означава да се заиграте с лоста за набиране. Заемете позиция за набиране с широк надхват (захвата ви трябва да е по-широк от раменете) за да намалите натоварването в бицепса и да увеличите натоварванет върху външните мускули на гърба. Ако набиранията ви са твърде трудни, започнете първо да ги правите на скрипец, където може да контролирате килограмите, с широк хват, за да заздравите гърба си, преди да се ориентирате към лоста за набиране.

Стопете корема
Тренирайте с високо-интензивно кардио, за да изгорите повече калории, от колкото при бавното и постоянно кардио натоварване, така че редувайте 20 секунди интензивно изпълнение на дадено упражнение, последнвано с 10 секунди почивка (известно като Табата интервали). Такива тренировки ще ви помогнат по-бързо да стопите любовните дръжи и така торса ви да изглежда по-нацепен.

Стойте изправени
Това е най-лесния начин да изглеждате по-широк. Стремете се стойката ви да е правилна - това е нещо, което много мъже забаравят да правят. Лошата стойка придава леко изгърбен вид, който е далеч от това, което се стремим, така че фокусирайте се върху правилните упражнения, изправения гръб и подобрете гъвкавостта си, особено в гърба и краката.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес