Зареждане

'След тази новина разбираш, че животът е кратък''. Съпругата на UFC боец ​​победи рака

'След тази новина разбираш, че животът е кратък''. Съпругата на UFC боец ​​победи рака
Публикувано на: Октомври 18, 2022 в 00:00 ч
Когато Миша Циркунов (роден в Латвия, израснал и живее в Канада, руснак по националност) за първи път се появи в UFC, той веднага се утвърди като бъдеща звезда.

Канадецът приключи четири поредни битки, но растежът му спря дотук. След две загуби с нокаут от Волкан Йоздемир и Гловър Тейшейра, Миша беше съкрушен от ужасната новина за болестта на съпругата му - канадският фитнес модел Британи Чърчил беше диагностицирана с рак на гърдата в стадий 2.

Както казва жената, тя случайно откри тумор, докато си вземаше душ. Чърчил отива на лекар и след преглед и ултразвук сподели, че няма нищо тревожно. В продължение на 5 години подутината не се променя. Британи я прегледа отново едва когато лекарят излезе в отпуск по майчинство.

При годишния медицински преглед е открит злокачествен тумор.

„Спомням си силна топлина, излъчваща се от върха на главата ми. Изобщо не очаквах новини. Избухнах в сълзи и казах: "Добре, какво следва?" Накарах я да го повтори няколко пъти. Бях с майка ми. 

Прегърнахме се силно и поплакахме малко. Тогава беше време да действам - не можех да се пречупя. 

Трябваше да се оправя. Прибрах се вкъщи и трябваше да кажа на съпруга си за това по FaceTime, което беше много трудно ”, цитираха Чърчил от уебсайта Rethink Breast Cancer.

Британи научи диагнозата през октомври 2018 г., а в средата на януари 2019 г. публично съобщи за това на своите абонати в социалните мрежи. Жената публикува видео, в което за първи път се появи пред последователите с обръсната глава и каза, че иска да сподели опита си с тези, които преминават през подобни тестове.

Циркунов е сигурен, че подобна стъпка е имала положителен ефект върху възстановяването на Британи.

„Преди да каже на всички, беше много по-трудно, сто процента. След това повече хора започнаха да се свързват с нас, изпращайки сила, любов и подкрепа, за което сме много благодарни “, каза той в интервю за Calgary Sun.

Лечението на Британи се проведе в Торонто, а месец преди откриването на болестта двойката се премести в Лас Вегас. Чърчил казала на съпруга си да продължи подготовката, а тя ще се заеме с лечението. Жената е диагностицирана с инвазивен дуктален карцином.

Опасността беше в това, че метастазите могат да бъдат във всяка част на тялото, така че Британи беше лекувана за втория стадий на рак, сякаш имаше четвъртия.

„Миша непрекъснато се опитваше да бъде наоколо и летеше до Торонто от Лас Вегас или аз летях при него между химиотерапевтичните сесии“, каза Чърчил в интервю за ESPN.

През март 2019 г. Циркунов чакаше битка с Джони Уокър, бразилец, който успя да вдигне шум благодарение на светкавични завършвания. Подготовката за тази битка беше може би най-трудната в кариерата на канадския боец. Нещо повече, той първоначално се готвеше за Овинс Сейнт Прю, но той се оттегли заради контзуия.

След заставането лице в лице с Уокър, президентът на UFC Дейна Уайт дръпа Циркунов настрана, за да пожелае сила на него и Чърчил.

„Хубаво е, когато шефът знае за това и го е грижа. Това определено не е най-хубавото време в живота ни. Това е един от най-трудните периоди, но какво можете да направите ? 

Просто се опитайте да се справите с това, следвайте всички правилни насоки и бъдете благодарни на всички хора, които ни помагат и ни подкрепят “, обясни Циркунов.

Джони Уокър разби Миша за 38 секунди. Циркунов вероятно беше разстроен, но беше много по-важно, че Британи не загуби битката си.

Нейното обширно лечение включваше две лумпектомии, химиотерапия и лъчева и хормонална терапия. Въпреки всичко това, Британи продължава да спортува и понякога тренира по три часа със съпруга си.

"Това е лудост. Това просто показва, че в наши дни, независимо кой сте, колко добре се храните, всеки може да се разболее. Направих много изследвания и четох. Очевидно повече от 50% от канадците в крайна сметка ще се разболеят от рак.. 

Това е луда цифра. Не мисля, че хората са наясно с това. В началото беше наистина трудно, защото щом чуеш такава новина, разбираш, че не просто се бориш с друг човек, а се бориш за живота си. 

Тази новина просто те прави по-зрял. Разбираш, че животът е кратък, когато се замислиш. Това те кара да пораснеш, започваш да цениш малките неща”, цитираха Циркунов от MMA News.

През ноември 2019 г. Чърчил претърпя последната процедура. За щастие болестта се оттегли. Според нея най-голяма подкрепа в борбата с рака оказват нейната майка и съпруг.

„Те са моите земни ангели. Задължена съм им за подкрепата, от която се нуждаех толкова много“, признава жената, която сега не само споделя своя опит и подкрепа с абонати в социалните мрежи, но и става медицинска сестра.

От тази история може да научим, че никога не трябва да се предаваме, каквото и да се случва. Винаги има надежда за победа. Човек може да бъде победен само тогава, когато се откаже.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес