Зареждане

Дисциплината на Хабиб Нурмагомедов е на друго ниво

Дисциплината на Хабиб Нурмагомедов е на друго ниво
Публикувано на: Ноември 27, 2023 в 02:00 ч
Ветеранът от UFC Хабиб Нурмагомедов, известен като един от най-великите бойци, премина безпроблемно от доминирането в октагона към оформянето на следващото поколение бойци. Въпреки оттеглянето си от професионалните битки през 2020 г., Нурмагомедов прегърна ролята на треньор, демонстрирайки своя ангажимент към растежа на спорта.

35-годишният дагестански боец по-специално тренира няколко атлети от родината си, като шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев е видна фигура в неговия списък. Влиянието на Нурмагомедов върху кариерата на Махачев е ключово, най-вече по време на битката за титлата срещу Чарлз Оливейра през октомври 2022 г., където Махачев си осигури победа чрез събмишън.

Дори при липсата на официална роля в ъгъла на Ислам, Хабиб Нурмагомедов участва активно в тренировъчния лагер на Махачев за реванша срещу шампиона в категория перо на UFC Александър Волкановски. Съвместните усилия се оказаха успешни, тъй като Махачев триумфира още веднъж, защитавайки титлата си с нокаут в първия рунд.

Треньорският подход на Нурмагомедов отразява дисциплината, внушена от покойния му баща. Скорошен поглед върху неговия треньорски стил беше уловен от „Anatomy of a Fighter“. В откровен разговор със своите ученици преди реванша на Махачев, Хабиб показа своята безкомпромисна отдаденост към тренировките.

Ето какво им каза Нурмагомедов:

„Вчера Мовлид не се появи, но аз му казах: „Ти трябва да си във фитнеса. Дори и да не се подготвяш за битка.“ Няма значение. Всички трябва да са във фитнеса, включително и аз. Няма значение дали сте изморени или не сте. Няма значение дали тренирате вечерта или не. 

Не трябва да се отделяте от екипа. Всеки трябва да е в залата. Трябва да направите поне 3 рунда борба, след което да се приберете. Всички знаем какво е шест дни преди битка. Или си мислите, че не сме били в това положение и не сме имали битки ? 

Разбирате ли ме ? Вечерта тренирайте лапи, след което стречинг и сауна. Не си измисляйте свой собствен график тук.“, каза Нурмагомедов.

Дисциплината ли е ключът към успехите ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес