Зареждане

Dan Henderson иска двубой срещу Jon Jones

Dan Henderson иска двубой срещу Jon Jones
Публикувано на: Декември 6, 2011 в 18:46 ч

След като победи Mauricio "Shogun" Rua във вълнуващ дувбой на 19-ти ноември в UFC 139, Dan Henderson вярва, че заслужава двубой за титлата в полу-тежката категория на UFC.

Шампионът Jon Jones защитава пояса си на 10-ти декември срещу Lyoto Machida. Henderson иска да се бие с победителя, като той смята, че това ще е Jones.

"Мисля че Jon Jones е фаворита в двубоя. С неговия стил и неговата борба, той може да контролира срещата много добре. Lyoto предпочита да стои на дистанция, а не мисля, че това е печеливша стратегия в случая."

Но все пак Henderson смята, че Lyoto има някакъв шанс.

"Lyoto е много бърз и е малко странен. Има добри прави удари с лявата ръка. Определено може да хване Jon Jones. Не смятам, че брадичката на Jones е била тествана много, защото е трудно да го нацелиш. Всичко може да се случи, но определено смятам, че Jones ще го подхване и вероятно ще го свали на земята, където ще го победи."

dan henderson ufc mma


Henderson смята, че има възможност да победи Jones. Той признава таланта на шампиона, но поставя под въпрос неговият опит.

"Мисля, че аз съм много труден опонент. Ако искаш да се биеш срещу мен, ще разбереш какво е да си в бой. Не смятам, че Jones се е чувствал така в цялата си кариера. Определено бих искал да го пробвам. Мисля че като стил си добадаме много с него."

Разбира се няма гаранция, че Henderson ще получи следващия двубой за титлата. Rashad Evans също е в играта. Той трябваше да се бие с Jones на 10-ти декември, но се оказа че е контузен и Machida излезе да го замести.

"Жалко, че Rashad се контузи, но вече се случва два пъти. Ако трябва пак да се бие мисля, че трябва да направи път на по-старите. Възрастта ми напредва. Rashad има повече време от мен."

Въпреки, че Henderson си прави шега с възрастта си, 41-годишният боец е сериозен в намеренията си да спечели шампионската титла на UFC преди да се пенсионира. Той смята, че има две години до пенсия и иска да напусне организацията като шампион.

"Това е едно от нещата, които искам да постигна в кариерата си - да взема титлата в UFC и да я задържа за известно време."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес