Зареждане

Надценен боксьор ли е Дионтей Уайлдър ?

Надценен боксьор ли е Дионтей Уайлдър ?
Публикувано на: Юли 2, 2023 в 10:00 ч
Преди няколко дни известният британски промоутър Еди Хърн назова името на боксьора, когото смята за най-надценения. Оказа се, че това е 37-годишният бивш шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Вижте още - Еди Хърн: Уайлдър е най-надцененият боксьор на съвремието

„Надценен боксьор? Това е Дионтей Уайлдър. Причината да го кажа е, защото смятам, че Дионтей е опасен нокаутьор. Той обаче е надценен, защото Луис Ортис му изнесе лекция. Да, Уайлдър го нокаутира, но той губеше с 8-0 в рундове.

 Единствената забележителна победа в цялата му кариера е тази в битката с Луис Ортис.", каза Хърн за DAZN Boxing.

Изказването на Хърн е доста противоречиво и дори донякъде провокативно, въпреки че това е вид британски трик. И какво можем да очакваме от британския промоутър на Антъни Джошуа преди потенциална битка между Джошуа и Уайлдър ? Това е явно популяризиране на битката, от която няма измъкване.


Възможно ли е да се нарече боксьор с рекорд от 43-1-2 надценен ? Този рекорд е поставен в най-опасната категория, където абсолютно всеки боксьор има шансове за нокаут. Цялата идеална статистика на Дионтей беше развалена само от един боксьор - Тайсън Фюри.

С всички останали съперници, с които Уайлдър се справи, и почти всички, които излязоха на ринга с него, Бронзовият бомбардировач нокаутира. Внушителните 42 от 43 победи бяха спечелени с нокаут. Не трябва да забравяме, че Фюри беше близо до добавяне към този списък, но по някакво чудо Тайсън успя да се изправи след удар, който изглеждаше брутално.

Уайлдър успешно защити световната титла десет пъти, би се със задължителните претенденти на WBC и спечели. Да, в неговия рекорд няма победи над големи имена, но това наистина ли е проблем за Уайлдър ? Той победи тези, които му бяха дадени, за да защити титлата.

Дионтей е единственият боксьор, който не е губил от Тайсън Фюри при професионалистите, което също не се вписва в понятието „надценен“.

И можете също да си спомните, че преди професионалната си кариера Уайлдър имаше доста успешна аматьорска история, основното постижение на която беше бронзовият медал от Олимпиадата през 2008 година. Това е още един факт, който опровергава думите на Хърн.Еди Хърн се опитва да привлече повече внимание към потенциалната битка Джошуа-Уайлдър с подобни изказвания.

Но тези твърдения едва ли са реалното мнение на британският промоутър. Да наречеш „надценен“ човек, който изгаси светлината на 42 боксьори, защити световната титла десет пъти и стана олимпийски медалист, може да бъде само човек, който не разбира от бокс, а Еди Хърн не е такъв.

Ако двубоят между Джошуа и Уайлдър все пак се състои, Дионтей с готовност ще опровергае думите на Хърн и ще покаже кой наистина е надценен.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес