Зареждане

Уайлдър забива последен пирон в ковчега на Джошуа ?

Уайлдър забива последен пирон в ковчега на Джошуа ?
Публикувано на: Април 30, 2023 в 10:00 ч
Антъни Джошуа предприе смела, но безразсъдна стъпка. Изглежда, че за първи път от месеци има пълна яснота в тежката категория.

Александър Усик, който притежава три пояса, ще се срещне с Даниел Дюбоа, а собственикът на титлата на WBC Тайсън Фюри избра Анди Руис. Какво ще направят другите двама бивши шампиони в дивизията, Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър ? Изглежда, че ще се бият помежду си! Това е много добра новина.

„В момента моят екип преговаря за двубой с Уайлдър. Тук няма какво да крием, всичко е публично. Обсъждаме подробностите по договора и ще се бием през декември.”, каза Джошуа в YouTube канала на iFL TV.

И Антъни, и Дионтей отдавна са загубили коланите си, но остават силни боксьори и две от големите имена в бокса.Британецът и американецът имат какво да доказват. Двамата мечтаят да се върнат на върха или поне да докажат, че остават звезди на дивизията. Джошуа е само на 33 години, а Уайлдър е на 37 години. За тежка категория това изобщо не е критична възраст.

"Ей Джей" и "Бронзовия бомбардировач" все още са готови да разклатят тежката дивизия! Освен това и Уайлдър, и съперникът му спечелиха последните си битки. Американецът свърши работата лесно и бързо, нокаутирайки Робърт Хелениус още в първия рунд.

Джошуа имаше много по-трудна битка с Джърмейн Франклин. Антъни изнерви феновете си, но все пак сломи съпротивата на Джърмейн. AJ спечели само със съдийско решение, но дори тази трудна победа му помогна да възстанови психологическото си състояние.Но дори и максималната увереност няма да помогне на Джошуа срещу най-добрия нокаут в света. Само живата легенда Тайсън Фюри успя да спре Уайлдър, но дори "Циганският крал" падна няколко пъти след топовните удари на Уайлдър.

"Ей Джей" далеч не притежава толкова здрава челюст, като техника и габарити също не може да се мери с Тайсън. Засега изглежда, че Джошуа определено ще бъде нокаутиран, ако не измисли нещо уникално.

Антъни предприема смела стъпка, съгласявайки се на битка с такъв опасен противник. Болезнена загуба от Уайлдър може да сложи край на кариерата на "Ей Джей". Не е тайна, че Джошуа далеч не е най-силният боец по отношение на психиката.

След два провала в битките с Александър Усик, британецът дори се замисли да окачи ръкавиците си на пирона. Ако Уайлдър го нокаутира, дали Антъни ще бъде мотивиран да продължи да се бие ?

По всичко личи, че Уайлдър е на път да забие последен пирон в ковчега на Джошуа.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес