Зареждане

Удар в черния дроб

Удар в черния дроб
Публикувано на: Ноември 8, 2013 в 08:52 ч
Снимка: wikimedia.org
Bas Rutten е жива легенда, известен с харизмата си и разбира се с нокаутите чрез ударите в черния дроб. Той има много богат опит в състезания по муай тай, както и черен колан в карате киокушин и таекудон-до.
 

Как да нацелите някого в черния дроб

 
Има най-различни начини за нанасяне на този удар, който директно праща опонентите ви в нокдаун, покосени от силната болка и невъзможността им да продължат. Най-популярните нокаути стават след удар с крак със завъртане, удари с коленe и разбира се модифицираното кроше в тялото, което Bas прилага толкова успешно.

Bas определя удара с ръка в черния роб като смесица между кроше, прав и ъперкът. Той кара своите ученици да си представят че имат острие на кокалчето на средния пръст и трябва да пронижат противника си с него на 45 градуса нагоре под ребрата. Да нанесете и изкарате удара не е достатъчно. Тук е изключително важно да нанесете удара в дълбочина.

Хубавото е, че нанасянето на този удар може да се тренира на чувал и с партньор. Може да започнете от любимите си комбинации и да видите коя е най-подходяща за вас и ви подготвя за нанасянето на този удар. След като го усвоите добре, може да го тренирате леко и при спаринг.

Вижте следното видео, в което ударът в черния дроб започва на 3-тата минута.
 
 
Ето няколко подготовки за удар в черния дроб:
  • дясна балтия и след това удар в черния дроб
  • минаване под десния прав на опонента ви
  • ляво кроше в главата, последвано от ляво кроше в тялото

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес