Зареждане

Валентин Николов срещу Георги Станчев на 27-ми в Бургас

Валентин Николов срещу Георги Станчев на 27-ми в Бургас
Публикувано на: Декември 19, 2011 в 18:51 ч

Снощи гледах Мелендес срещу Масвидал в Страйкфорс по Евроспорт.

1. Досега беше по Евроспрорт 2. И ако забелязвате – вече само с един ден закъснение. С други думи издигаме се. Не прилича ли на биографията на Максфайт? Отначало идея с неизвестно бъдеще, само местните кабеларки даваха информация за боевете, а сега едно от любимите предавания на националната телевизия БТВ. Не знам какъв е рейтингът му, но когото и да срещна по улиците на София, един от въпросите е – „Кога ще има пак Максфайт?

Следващият е – а Страйкфорс? Реших да ги улесна, че да ме питат и как съм аз в края на краищата.

Максфайт ще има на връх Стефанов ден, 27-и декември в Бургас. С много силно българско участие: Георги Станчев, Краси Младенов, Наско Джамбазов и сърби за цвят. А за Страйкфорс още не знам. Далече е, чак в Щатите, каквото и да кажат братята американци – ние сме готови.

И понеже стана дума за мача Мелендес – Масвидал ще си позволя / извинете за нахалството /да направя анализ на мача и преценка къде сме ние в битките.

Мачът завърши с три на нула гласа, двама от съдиите дадоха резултат 50:45, т.е. „Ел Ниньо” е спечелил всеки един от рундовете. Само един е дал втория рунд /предполагам/ на Масвидал или 49: 46. Така видях мача и аз. Много оспорван, в който Мелендес превъзхожаше кубинеца с агресията и динамиката, която налагаше. В мексикански стил той прие тактиката на
Масвидал за своя, остана на краката си и би боеца от Маями с най-силното му оръжие - боя от стойка. Във втория рунд може би несъзнателно опита два пъти тейкдаунд, не успя и се отказа.

Хорхе Масвидал знае, че Гилберт е много силен на земята и се беше подготвил. Защитата му срещу тайкдаун беше безупречна. Но за защита точки не дават. Затова във втория рунд направи три добре обмислени атаки в боксов стил, където е и силата му, след лъжливи движения и затова беше по-убедителният. А Гилберт беше безупречен с лев-десен /one, two/ най-безрисковата и най-впечатляващата комбинация за съдиите. Стига да се изпълнява по-бързо, отколкото съперникът може да реагира.

Мелендес се оплака,че няма мачове. Шефът на UFC Дана Уайт държи той да си остане в Страйкфорс, защото оттам му носи най-добрите доходи. Но и той призна, че трудно му намира противници.
Няма ли кой да го подсети, че Георги Станчев може да му свърши работа.

Попитах бургазлията, дали има нещо против. Отговори ми:”На този етап нямам шанс, срещу него - Бившият борец си призна, че не е още от неговата класа. - Виж, няма да му откажа, ако ме покани да тренирам с него. Той спада от 80 кг, а на мен американският менажер Кен Павия, който беше в България тази година, ми каза, че ще бъда много по-силен, ако се бия при 65-килограмовите.”
Мисля, че Станчев не е толкова далеч от американеца. Нищо, че тренира целенасочено само от година и половина, а Мелендес се е родил с мисълта, че един ден ще стане ММА-боец. Жоро просто няма самочувствие да се изправи срещу звездата на Страйкфорс в лека категория. А без самочувствие, мачът е загубен още от съблекалнята.

Жоро няма да забрави начина, по който Гелберт се справи с японеца Шиния Аоки, използвайки трите опорни точки. Разплака го.

Бургазлията има сега други грижи. На дневен ред е „Извънземното” от Русе – неговият съперник на 27-и декември. Предполагам защо прякорът на Валентин Николов е в среден род. Защото на първия му мач с Георги Станчев се би като нещо, неопределено, нещо извънземно. Декларира се като граплер, а се държа като универсалист. Боец, който може всичко. Станчев беше изненадан. Той си го признава. Веднага след мача отиде на Белмекен с борците, уж да се разсее, но мисълта го теглеше все към реванша. На 27-и в Бургас ще видим, дали не е мислил в погрешна посока.

Вальо „Извънземното” или Георги Станчев, кой от двамата е по-добър. Мач с мач не си приличат, но много ми се иска той да прилича на сблъсъка Мелендес – Масвидал.

георги станчев mma bulgaria


Камен Петров, www.mmabg.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес