Зареждане

Повече мускули и по-малко мазнини с правилната закуска

Повече мускули и по-малко мазнини с правилната закуска
Публикувано на: Септември 12, 2014 в 22:49 ч
Много често може да срещнете твърдението, че закуската е най-важното хранене за деня. Но нека бъдем реалисти - никое хранене не е по-специално от всяко останало, защото всяко нещо, което приемате през деня е от значение. За тези от вас, които обаче държат закуската им да бъде на топ ниво някои проучвания ни предлагат да преосмислим количеството въглехидрати при първото хранене. Закуската преди всичко трябва да бъде съобразена с настоящото ви ниво и поставени цели.

Освен това е добре така да подберете храните за закуска, че да ви харесват и да нямате проблеми, ако редовно трябва да закусвате едно и също. Препоръчваме ви високо-протеинова закуска с умерено количество добри мазнини от средноверижни триглицериди (MCT). Ето защо: скорошно проучване е провело изследвания сред три типа закуски, за да се види колко "анаболни" са те всъщност. Участниците в изследването са се хранили само с протеин, протеин плюс въглехидрати или са постили на закуска.
 

 
Тези, които са яли постно или изцяло само протеиново са показали значително повишаване на растежния хормон, докато при тези, които са закусвали комбинация от протеин плюс въглехидрати, такава промяна не е имало. Растежният хормон е много важна част от качването на чиста мускулна маса и разпределя аминокиселините в тялото. Освен това кортизолът - хормонът на стреса - е занижавал нивата си при изцяло протеинова закуска.

Затова защо да включим и MCT? Средноверижните триглицериди са лесно усвоими мазнини, които за разлика от нормалните триглицериди, могат да бъдат използвани моментално за енергия. Проучването показва, че приема на MCT увеличава растежния хормон, като подтиква повече мазнини да се използват за енергия и ускорява метаболизма. Така че приема на малко мазнини за закуска има тенденцията да подтикне тялото да използва повече мазнини като гориво за целия ден.
 

Варианти за анаболна закуска

 
Кокосово мляко: богато е на MCT (66%), особено на лаурова киселина, която помага за регулирането на холестерола.

Яйца: високо съдържание на протеин и полезни мазнини, сред които и omega-3.

MCT мляко: Направено е от 100% средноверижни триглицериди и може да бъде разтворено в протеиновия шейк, ако се нуждаете от бърза закуска.

Говеждо: говеждото место от добитък, хранен с трева, приготвено в кокосово масло не само има страхотен вкус, но и ви дава сериозна доза от правилните мазнини и протеини.

Всяка високопротеинова добавка: може да разтворите протеинова хранителна добавка в MCT мляко, ако бързате много.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес