Зареждане

Евтини източници на здравословни протеини

Евтини източници на здравословни протеини
Публикувано на: Февруари 26, 2014 в 09:07 ч
Снимка: pixabay.com
Търсите най-добрият източник на високо протеинови храни? Варянтите са лесни – крехко червено месо, домашно пилешко, риба и соя са сред най-добрите залози. Ако обърнем внимание на разходите си, изведнъж нещата стават по различни. В тези тежки икономически времена, дебело парче филе миньон не е еждневното меню на повечето момчета. Това не означава, че за да си набавяте дневният прием на протеин трябва  да бъдете в идеално финансово положение. Просто трябва да намерите по-евтини протеинови източници, които да включвате като редовна част от вашата диета. Предлагаме ви списък от протеинови източници, които са по джоба на всеки.
 

Яйца

Заредени с висококачествен протеин и едновременно с това евтини, яйцата заслужават да бъдат споменати. Само едно яйце съдържа 6гр протеин (11% от дневната стойност). Съставен от жизнено важни аминокиселини, аминокиселини с разклонена верига и глутаминова киселина, правят яйченият протеин източник, спомагащ на мускулите да се възстановят след тренировка.
 
 

Консерва риба тон

Ако все пак искате месо (и то с високо протеиново съдържание), но не можете да си позволите храната зад щанда с морски дарове или месо, предлагаме ви най-добрият варянт. Една консерва риба тон съдържа 30гр протеин. Въпреки това проучвания показват, че рибата тон съдържа живак, който може да бъде вреден за вашето здраве. Според FDA ( US Food and Drug Administration) можете спокойно да хапвате по една консерва риба тон на седмица.
 
 

Фъстъчено масло


 
В сравнение с всички бобови храни и ядки, фъстъченото масло съдържа най-много растителен протеин. Все пак количеството протеин не съответства на гигантска пуешка кълка, но в осем грама на порция, фъстъченото масло предоставя един икономичен начин за набавяне на протеин за хората с по малък бюджет.


 
 

Суроватъчен протеин / Извара

Може би един от най-рентабилните начини да увеличите протеина във вашата диета е суроватъчният протеин. Суроватката осигурява на вашият организъм идеалният аминокиселинен профил за изграждане на мускулна маса, увеличаване на силата и подпомага възстановяването на организма.Тъй като суроватката се усвоява бързо, тя е подходяща за следтренировъчна добавка, когато тялото ви се нуждае от бързо възстановяване на протеини ( т.нар. катаболни процеси на мускула след тренировка). Суроватъчният протеин съдържа лактоза. Това са естествените захари, открити в млякото и млечните продукти. Ако имате непоносимост към лактозата, тялото ви вероятно няма да успее да я усвои и ще се проявят алергични реакции.
 
 

Бобови храни

Всички знаем, че бобовите храни обикновено са със сравнително ниска цена и с високо съдържание на фибри, но освен това те също са пълни с протеини. В зависимост от вида бобови храни, протеиновите количества варират от около 15 до 25 гр на купичка. Така, че изберете тези, които ви харесват и отидете на пазар. Единственият проблем при тези храни е взривният ефкет върху храносмилателната система.
 
 

Кисело мляко

Пълномасленото  кисело мляко съдържа два пъти повече протеин от обезмасленито. От една чаша нискомаслено кисело мляко ще получите 11гр протеин. Същото количество пълномаслено мляко ще ви даде около 20гр протеин. Пълномасленото кисело мляко е по-богато на добри мазнини, също така е по питателно и с ниско съдържание на захари.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес