Зареждане

Изключителни неща, които не знаете за Кокосовата вода

Изключителни неща, които не знаете за Кокосовата вода
Публикувано на: Август 22, 2014 в 09:15 ч
Автор: Соня Ян
Снимка: cocowells.com
Кокосовата вода е една от най-освежаващите напитки, консумирани в света. Нашето свежо начало сутрин трябва да бъде кокосовата вода, която носи и много ползи за здравето.
 
 

Защо трябва да пием кокосова вода?

  • Ниска на калории с високо съдържание на минерали като -  калий, натрий,  калций, желязо, манган, магнезий и цинк. Кокосова вода се смята, че е особено подходяща за всички, които обичат спорта. Нещо повече, кокосова вода, може да ви помогне да замени електролитите губени по време на интензивна физическа активност.  Тя ще ви освежи и ще помогне за по-бързото възстановяване на тялото след тренировката.
  • Изследвания показват, че цитокинините (кинетин и транс-Желатин) в кокосовата вода показват значителени анти-стареене, анти-канцерогенни и анти-тромботични действия.
  • Кокосова вода засилва метаболизма и дава повече енергия на организма ни, за да сваляме по-бързо и ефективно излишните килограми. Помога за отслабването и е с ниско съдържание на мазнини.
  • Прави кожата по-красива и действа успокояващо и овлажняващо. Това е причина и много козметични продукти да съдържат екстракт от кокос. Приемана орално, кокосовата вода поддържа кожата хидратирана отвътре.
  • Помага при коремни и стомашни неразположения. Когато имате стомашни болки, кокосовата вода ще намали това неразположение. При повръщане или диария организмът ви губи голяма част от електролитите, които са важни за организма, кокосовата вода успешно заменя техният дефицит.
  • Кокосовата вода е богата на влакна и може да предотврати появата на стомашни разстройства и киселини.

 

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

  • Кокосовата вода може да се разглежда като алтернатива спортна напитка сега, но в миналото хората са вярвали , че може да лекува главоболие и други заболявания.
  • По време на Втората световна война в спешната помощ използвали кокосова вода (течността на зелените кокосови орехи) вместо кръвна плазма. Кокосовата вода, не млякото, е стерилна и има идеалните нива на киселинност.
 
соня ян

Соня Ян е сертифициран кросфит треньор CCFC и  член на Националната асоциация по сила и кондиция. Дългогодишни занимания с лека атлетика, муай тай, фитнес, кросфит и спортно хранене. Професионални знания в областта на физиологията, биохимията, здравословния начин на живот и физическата трансформация чрез промени в хранителния режим, кросфит и упражнения с тежести.
Контакти: ул. „Велчо Атанасов“ 50, гр.София, gsm: 0888568077 или Facebook.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес