Зареждане

7 бързи варианта за храна, богата на протеин

7 бързи варианта за храна, богата на протеин
Публикувано на: Март 24, 2017 в 20:39 ч
 
Протеинът е от изключителна важност за изграждането на мускулите, за подобряване работата на вашия метаболизъм и като цяло за по-доброто функциониране на тялото ви. Когато тренирате редовно, вашето тяло се нуждае от повече протеин, за да продължи изграждането на мускули и да се задържи метаболизмът ви бърз.


Високите на протеин междинни хранения са перфектни за един активен човек, независимо дали той ги консумира в офиса или преди/след тренировка.

Високите на протеин междинни хранения са страхотен избор и за времето между основни такива, защото протеинът се разгражда бавно и за по-дълго време ви поддържа “пълни”. Това помага да намалите до минимум изкушенията да “кривнете” от правия път в диетата си, особено посягайки към висококалорични и неподходящи за режима ви храни.

Вижте също: 8 храни и напитки, които помагат за изграждането на мускули

Да си приготвите подобни ястия не винаги е възможно, поради липсата на време. Но има и добра новина - съществуват опции, до които можете да прибегнете, дори когато сте на път.

1. Дръжте бутилка кефир в хладилника 
Когато бързате, просто си налейте една чаша кефир от хладилника. Кефирът е определян като кисело мляко, подходящо за пиене, изпълнено с качествен протеин - 14 грама на купа. Кефирът е на 99.9% свободен от лактоза, с високо съдържание на витамин D и повече пробиотици, отколкото в киселото мляко. Освен това, е и много вкусен. Намира се в различни вкусове.

Протеин: 10-14 грама на купа


2. Имайте винаги готова порция фъстъчено масло 
Всички обичат фъстъчено масло, но пробвали ли сте все още високопротеиновото фъстъчено масло? Различни български вериги вече широко продават такива продукти на лавиците си, а и фъстъчено масло може да намерите в нашия онлайн магазин.

 Комбинирайте го с банан, ябълка или целина, и ще получите перфектното ястие за преди или след тренировка.

Протеин: 11 грама на еднократна порция

 

3. Навийте си сандвичи с пуешко

 
 
Искате да си направите високопротеинов обяд за по-малко от пет минути? Нарежете си парче вкусна шунка, навиите го с домат и горчица, и ги задръжте заедно с една клечка за зъби. Пригответе си между четири и шест такива и ги сложете в пластмасовата си кутия за храна. И сте готови да тръгвате! Тези високопротеинови изкушения са чудесен обяд или хранене, когато сте на крак или на път.

Протеин: 3-5 грама на хапка

Вижте също: 5 съвета за възстановяване и максимален растеж на мускулите

4. Имайте винаги говежда пастърма под ръка 
Пастърмата е страхотен избор за високопротеинова храна, която да имате подръка. Тя е с ниски стойности на мазнини, като идва с множество различни вкусове и типове месо. Повечето пакети с пастърма съдържат между 8 и 10 грама протеин и 100 калории на унция. Тя остава свежа за месеци и е лесно да я съхранявате в чантата си, в колата си или на бюрото си на работа.

Протеин: 8 грама на унция

5. Пригответе си твърдо сварени яйца

 

Неделя е добър ден да си сварите дузина яйца и да ги обелите. Поставете ги в пластмасова кутия в хладилника и ги консумирайте, когато изпитате глад. Едно яйце съдържа шест грама протеин. Освен това, те са пълни със здравословни мазнини, витамин D и витамин B12.

Протеин: 6 грама на яйце със жълтъка, 3-4 грама без него

6. Винаги имайте готова доза протеин на прах

 Протеинът на прах е страхотен начин да сте спокойни, че успявате да достигнете заложените в плана ви стойности за деня. Обикновено протеинът на прах пристига в големи кутии, но вие винаги можете да си отделяте по доза или две, които да са ви подръка, дори когато не сте у дома.

Може да разгледате нашите предложения в магазина за победители за хранителни добавки протеини на прах, те се делят на бързоусвояемия суроватъчен протеин, подходящ и при сваляне на килограми, по-бавно усвояемите протеинови матрици, съдържащи няколко източника на протеин и бавноусвояемият, известен и като "нощен" протеин - казеиновия. Ако сте често на път, удачен вариант са и протеиновите вафлички (протеинови барове).

Протеин: 20-25 грама на една доза

 

7. Един добър избор са и тиквените семки 
С по-малко мазнини и повече протеин в сравнение с бадемите, печените тиквени семки са страхотен избор, който може да ви спаси, когато има нужда. Радвайте им поотделно или ги добавете към вашата салата.
 
Освен това, те са и най-добрият натурален източник на магнезий - важен минерал, който играе различни важни роли в тялото.

Протеин: 15 грама на половин купа

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес