Зареждане

UFC се завръща в Париж на 28 септември

UFC се завръща в Париж на 28 септември
Публикувано на: Май 15, 2024 в 00:00 ч
UFC официално обявиха, че завръщането им в Париж, Франция, е насрочено за 28 септември, когато промоцията се гостува в столицата за трети път.

След като спортът ММА най-накрая беше легализиран във Франция през 2020 г., UFC проведе първото си събитие в столицата на страната две години по-късно, когато Сирил Ган се изправисрещу Тай Туиваса в главното събитие.

'Bon Gamin' отбеляза спиране в третия рунд, с което си спечели шанс за вакантна титла срещу настоящия шампион в тежка категория Джон Джоунс.

Година по-късно Ган за втори път оглави събитието в Accor Arena, като финишира Сергей Спивак въввтория рунд на главното събитие в тежка категория.

Реакция след като UFC обяви завръщането си във Франция

След като промоутърът най-накрая обяви завръщането си в Accor Arena на 28 септември, те обявиха, че билетите ще бъдат пуснати в продажба в петък, 5 юли.

Френската фен база на ММА се превърна в една от най-страстните в света, въпреки че спортът е легален там едва от четири години.


Въпреки че в момента няма потвърдени битки за събитието, Сирил Ган вероятно е фаворит за главна битка в родната си страна за трети път.

Претендентът за титлата в лека категория на UFC, Беноа Сен-Дени, вероятно също ще бъде включен в картата, като последната му битка в Париж стана Битката на нощта, след като той довърши Тиаго Мойзес във втория рунд.

С обявяването на събитието главният изпълнителен директор на UFC, Дана Уайт, заяви:

"Това е още една от онези дестинации, за които трябва да кажа на феновете, че ако никога не сте били на бой в Париж, вероятно трябва да си поръчате билети сега."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес