Зареждане

UFC се изгавриха с Ислам Махачев

UFC се изгавриха с Ислам Махачев
Публикувано на: Февруари 16, 2023 в 10:00 ч
Миналия уикенд станахме свидетели на събитието UFC 284, което се проведе в Пърт, Австралия.Припомняме, че в главната битка се биха Ислам Махачев и Александър Волкановски. Махачев заложи титлата в лека категория, а Волкановски първото място в класирането, независимо от категорията. Ислам е втори номер в листата, а Волкановски на първа позиция.

В един много напрегнат двубой дагестанеца победи с единодушно съдийско решение. В октагона и на пресконференцията щастливият Махачев с право заяви, че сега е най-добрият боец в света, независимо от тегловните категории. Но щастието не продължи дълго.

Преди няколко дни от промоцията публикуваха новата ранглиста, без да поставят Махачев на върха. Волкановски остана най-добър, а дагестанецът продължава да е на втора позиция. И това е огромно разочарование.

В края на краищата, Ислам прие тази рискована битка именно в името на наследството. Той трябваше да стане първият руснак след Хабиб Нурмагомедов, който оглавява класацията на най-добрите бойци на UFC.

Всъщност самата победа над Волкановски предполага, че Махачев е длъжен да заеме неговото място. Но той не е там. Защо ? Има няколко вероятни причини. Например противоречивото съдийско решение, което не устройваше много звезди на UFC.

Даниел Кормие, Чеъл Сонен и Джо Роугън нарекоха Волкановски победител, който взе финала и повече или по-малко успешно устоя на борбата на Махачев. С наистина равностойна битка и факта, че Александър не се би в тегловна си категория, той може да бъде оставен на върха на класацията като знак на уважение.

Все пак Волкановски наистина се справи страхотно. Друга версия е задочен конфликт между Махачев и Дейна Уайт. Малко преди турнира руснакът имаше неблагоразумието да разкритикува промоцията за слабата промоция на дуела му с Волкановски.

В отговор президентът на UFC първо предизвикателно „забрави“ името на Махачев на пресконференция, а след това постави Махачев на мястото му, като каза, че „не не знае нищо, защото е от Дагестан“.

Между другото, Уайт изобщо не отиде в Австралия, въпреки че неизменно посещава всички големи и не много големи събития. Ситуацията с рейтинга може да бъде поредното отмъщение.

Последният и най-неприятен вариант е скандалната ситуация с интравенозната инфузия. Наскоро боецът на UFC Дан Хукър вдигна шум, обвинявайки Махачев в непозволено използване на инфузия за възстановяване след претеглянето.

Волкановски, между другото, също намекна за възможната измама на Махачев  и журналистите сега активно търсят следи от инжектиране в снимките на дагестанеца. Може би промоцията знае нещо ? Ще продължим да следим развитието.

В крайна сметка от UFC можеха да сложат Махачев на първото място. Все пак те бяха тези, които рекламираха, че това е битка за определяне на най-добрия в света. Шон О'Мали също победи противоречиво Пьотр Ян, но въпреки това зае 1-вото място в категория петел.

Просто UFC винаги са имали по-негативно отношение към бойците, които идват от Русия. Махачев не е изненадан, че не зае първото място. Той сподели, че не е очаквал да има справедливост спрямо него.

„Що се отнася до класирането, никога не съм очаквал справедливост и все още не очаквам. Видяхме това в битките на Пьотр Ян и Магомед Анкалаев. Виждаме отношението им към нас. 

Важното е, че прелетях 13 000 километра и победих техния шампион. Те вдигнаха ръката ми и аз уверено се върнах у дома с титлата.", сподели Махачев след обновяването на класирането.

Ислам успя да спре две от най-големите победни серии в историята на UFC. Той направи това в рамките на няколко месеца. Махачев спря серия от 11 поредни победи на Чарлз Оливейра, а след това 22 победи на Алекс Волкановски.

Фактът, че той остана на второто място е тотална гавра с него.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес