Зареждане

5 от най-странните приключвания на UFC срещи

5 от най-странните приключвания на UFC срещи
Публикувано на: Март 5, 2018 в 21:31 ч
Част от причините свободните боеве да са толкова вълнуващи е че всичко е възможно да се случи, изправят ли се двама подготвени мъже един срещу друг в клетка, а самите двубои могат да приключат по какъв ли не начин - от брутални нокаути до изключителни ключове.

Понякога обаче срещите приключват по наистина странни и неочаквани начини. Специално събрахме няколко такива случая от цялата история на UFC.

Galore Bofando срещу Charlie Ward
През годините в UFC се случва бойци да бъдат нокаутирани с удар в земята, но UFC Fight Night 113 ни представи нещо различно.

Galore Bofando и Charlie Ward се бяха сграбчили още в първия рунд, когато Ward се опита да повали своя опонент.

Bofando обаче се опита да го контрира и успя да хвърли като човал с картофи своя опонент.

Ward посрещна земята с лице, като това доведе и до загубата на съзнание. Изключителен нокаут от дебюта на Bofando в Октагона.

Max Holloway срещу Charles Oliveira
В главното събитие на UFC Fight Night 74, което се проведе в средата на 2015-та, бразилецът Charles "Do Bronx" Oliveira се изправи срещу Max Holloway.

Краят на срещата им обаче настъпи неочаквано рано. Само 90 секунди след началото, двамата си размениха по няколко удара преди Oliveira изведнъж да се хване за гърлото, да обърне гръб на своя опонент и да се свлече на земята, довеждайки до присъждането на победа чрез ТКО за Holloway.Oliveira остана на земята докато лекарите не го изнесоха към болницата.

В последствие се разбра, че имал разкъсване на хранопровода. Самият Oliveira споделя след като се възстановява:

"Когато паднах в клетката, просто изтръпнах, не можех да си чувствам тялото."

Jessica Eye срещу Leslie Smith
Leslie Smith стана жертва на един от най-бруталните завършеци в историята на UFC, когато се изправи срещу Jessica Eye в UFC 180 през 2014-та.

В първия рунд Eye вкара кроше в ухото на своята опонентка, в следствие на което то експлодира и разпръска кръв навсякъде.

Срещата не беше прекратена, но беше трудно да се гледа как Eye продължава с ударите в ухото, което беше вече ранено и се подмяташе насам-натам.

90 секунди след началото на 2-рия рунд реферът повика лекар и беше сложен край на двубоя. Без да знае колко сериозни са щетите, Smith възрази и настоя да продължи да се бие.

След срещата, докато лекарят в продължение на повече от час ѝ шиел ухото, Smith осъзнала колко добро било взетото решение, въпреки че сподели:

"Бих си жертвала ухото за победа във всеки един момент."

Jorge Masvidal срещу Jake Ellenberger
Само с две победи от предишните си 7 срещи, Jake Ellenberger нямаше търпение да спечели срещата си с Jorge Masvidal от края на TUF 24 през 2016-та. Съдбата обаче имаше други планове за него.

Към края на първия рунд Ellenberger изведнъж изстреля коляното си към своя опонент, но изгуби баланс и левият му крак се подхлъзна, заклещвайки се в решетката.

Докато се измъква от болезнения капан, в който беше попаднал, Ellenberger отнесе няколко удара преди реферът да обяви край на срещата - чрез ТКО в полза на Masvidal.

"Казаха ми, че един от пръстите на краката бил разместен. Обърнах се, а кракът ми беше останал в решетката. Беше странно, случи се бързо."

Ellenberger поиска в последствие да няма победител от срещата, но искането му беше отхвърлено.

Gray Maynard срещу Rob Emerson
Gray Maynard успя да надвие както своя опонент, така и себе си по време на общия им дебют от финала на TUF 5 през 2007-ма.

Към средата на втория рунд Maynard вдигна Emerson и го хвърли на земята толкова здраво, че той изгуби съзнание.

Проблемът обаче е, че правейки това вдижение, Maynard успя също да си удари главата в земята, довеждайки се до нокаут.

С двамата бойци лежащи неподвижно на земята, срещата беше прекратена, а победител така и не беше обявен. И ако това не е достатъчно странно, в последвалото интервю Maynard започна да спори с Joe Rogan, че е трябвало да спечели двубоя, тъй като не бил изгубил съзнание.

Дори след като видели записа, на който се виждало как Maynard се оказал безжизнен върху Emerson преди да се обърне по гръб и в последствие да падне, опитвайки се да се изправи, Rogan продължил да не вярва на твърденията на боеца, че бил "малко изморен".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес