Зареждане

Три луди факта за любимия ни Джаки Чан

Три луди факта за любимия ни Джаки Чан
Публикувано на: Юли 12, 2016 в 07:00 ч
 
Джаки Чан е един от най-популярните актьори на планетата, когато става дума за филмите, включващи употребата на бойни изкуства. Джаки е в кино индустрията от вече десетки години, като той е заснел над сто филма, някои от тях превърнали се в безспорни хитове.


В своите ленти Джаки често си играе с огъня, осъществявайки опасни каскади, без да използва дубльори за целта. Той е известен с това, че има навика сам да осъществява каскадите си, с което си е заслужил и още повече уважение сред феновете си.

Предлагаме ви три луди факта, свързани с Джаки Чан и неговата шеметна кариера.

3. Тази каскада за малко не го парализира и “изпържва”


През 1985 година той заснема филма “Police Story”, като една от каскадите изисква той да се спусне надолу по пилон, обгърнат от коледни светлини, за да хване бягащ престъпник.

Сцената е заснета в напълно истински мол, който трябва да отвори на следващата сутрин. Поради това Джаки трябва да бърза и да заснеме сцената в само един дубъл. Тук се допускат някои грешки. Първо, светлините са захранени от напълно истински ток, и второ - екипът не осигурява “меко” падане на Джаки след спускането.

Когато Джаки се пуска по пилона, ръцете му получават изгаряния от втора степен. При падането си пък той пука седми и осми гръбначен прешлен и разсмества таза си.

2. Каскадата, която за малко не го убива


Джаки Чан за малко не умира, когато заснема съвсем проста каскада във филма от 1986 година “Armor of God”. Сцената е заснета в Югославия, като в деня на заснемането Джаки не се чувства добре след дългия полет. Въпреки това, той решава да снима и успява без грешка да скочи от стена към клоните на дърво.

Той обаче не харесва получения резултат и иска сцената да се заснеме отново. При втория си опит, Джаки пропуска клона и пада от 12 метра височина. Получава фрактура на черепа, а част от костица се забива в мозъчната му тъкан, причинявайки кръвоизлив и кървене от ушите. Единствено работата на спешната помощ спасява живота му.

И до днес той носи пластина, която “запушва” дупката в черепа му, причинена от падането. Също така, той отчасти е загубил и слуха си откъм дясното ухо.

1. Вписан е в Книгата на рекордите на Гинес


Джаки Чан вече е постигнал достатъчно, за да не се притеснява за завета си. Призовете за работата му обаче не спират да валят един срещу друг.

Само преди няколко дни той бе награден с не едно, ами две вписвания в Книгата на рекордите на Гинес. Един от поводите е очевиден: “Най-много каскади, осъществени от жив актьор”.

Второто му вписване пък е доста по-интересно: “Най-много различни длъжности в един филм”. Излиза, че в предстоящата лента “Chinese Zodiac” Джаки Чан е едновременно сценарист, режисьор, актьор, продуцент, изпълнителен продуцент, кинематограф, арт директор, координатор по кетъринга, композитор, каскадьор и други. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес