Зареждане

'Розовият пудел' може да унищожи Пьотр Ян като звезда в UFC

'Розовият пудел' може да унищожи Пьотр Ян като звезда в UFC
Публикувано на: Септември 29, 2022 в 00:00 ч
Ако първият номер в класирането на UFC загуби от дванадесетия, тогава това ще бъде катастрофа.

Остава по-малко от месец до голямото събитие UFC 280, което ще се проведе в Абу Даби на 22 октомври. Нямаме търпение, защото ни чакат много интересни и важни сблъсъци. В третата най-важна битка за вечерта ще се бие Пьотр Ян, който е първият номер в класирането на категория петел.

Съперник на бившият шампион ще бъде Шон О'Мали, който бързо се превърна в любимец на феновете. Но има един проблем и това е фактът, че Шон е много назад в класирането. Американецът, когото Ян нарича "розов пудел", е едва дванадесети в категория петел.

Ето защо решението на Ян да се бие с О'Мали повдигна толкова много въпроси. Руснакът наскоро се би за пояса, като загуби с доста противоречиво решение на съдиите. Единственият най-голям съперник на Шон беше Марлон Вера, от когото боецът с розова коса загуби поради контузия на крака.

Ясно е, че лидерите в класацията бяха заети, но наистина ли нямаше противник за Ян поне от топ 7 ? Разбира се, Пьотр е фаворит в битката. Той е по-опитен, по-разнообразен в ударната техника и определено не отстъпва на О'Мали на земя.

Но това е спорт - шансът за поражение винаги е налице, особено след като Шон е много по-голям от руснака. Ако Ян загуби от арогантния американец, това ще е истинска катастрофа за кариерата му. И определено ще унищожи статута на суперзвезда, който вече избледня след две загуби от Алджамейн Стърлинг.

Пьотр вече не е много млад по стандартите на своята дивизия. Сега той е на 29 години - разцветът за боец в категория петел. Ако Ян се препъне в битката с О'Мали, той ще лети далеч надолу в класирането и няма да помирише титла в близките години.

Връщането към най-добрия статус ще отнеме твърде много време, като се има предвид, че конкуренцията е просто луда в момента. Ти Джей Дилашоу, Марлон Вера, Мераб Двалишвили, както и Умар Нурмагомедов, който набира скорост.

Но все още има много млади и гладни, включително и О'Мали. Въпреки ниската позиция на О'Мали в категорията, за Пьотр това е може би най-важната битка в кариерата му.

Победата няма да донесе особена печалба на руснака, но поражението ще има пагубни последици за по-нататъшната спортна съдба. Да се надяваме, че Ян ще се движи уверено и красиво срещу Шон, след което ще получи шанс за титлата.

И тогава той може да си върне шампионския пояс, който загуби заради лошия си късмет в първата битка със Стърлинг. Спокойно може да кажем, че "Розовият пудел" е ключов съперник в кариерата на Пьотр Ян. Поражението ще унищожи Пьотр като звезда на UFC.

Съгласни ли сте ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес