Зареждане

Защо UFC бойците вярват, че Махачев ще загуби от Оливейра ?

Защо UFC бойците вярват, че Махачев ще загуби от Оливейра ?
Публикувано на: Октомври 21, 2022 в 00:00 ч
Почти никой не вярва в приятеля на Хабиб Нурмагомедов. Пука ли му на някого за неговата победна серия?

Винаги е хубаво, когато предстои голямо ММА събитие на UFC, което е пълно със звезди и интересни битки. Разбира се в този случай говорим за UFC 280, което ще се проведе този уикенд в Абу Даби. В главната битка Ислам Махачев ще се бие за титлата в лека категория с Чарлз Оливейра.

Дагестанецът е в серия от 10 победи и букмейкърите го смятат за фаворит. Но повечето професионални бойци залагат на бразилеца. Защо?


Спортната общност е толкова уверена в победата на Чарлз, че противоположните мнения вече се приемат с голяма изненада. Вижте какво каза Чеъл Сонен:

„Гейджи най-накрая избра фаворита на основната битка на турнира UFC 280. Той каза, че Ислам Махачев най-вероятно ще спечели със съдийско решение.

Чух шест бойци от леката дивизия да говорят за тази битка и само един каза, че победата ще бъде за Ислам. Това е Гейджи. Изненадва ме.", споделя Сонен.

Нещо повече, Гилбърт Бърнс дори изрази готовност да заложи $50 000 за победата на Оливейра. Известните Антъни Смит, Конър Макгрегър и Майкъл Биспинг също не вярват в Махачев. Разбира се, има и противоположни мнения, особено сред руските спортисти.

Но защо повечето ММА бойци залагат на Чарлз?

В края на краищата Махачев има страхотна поредица от победи, невероятни умения на земята и Хабиб, бившият шампион на UFC, като ментор и приятел. Какво му е на дагестанеца, че не вярват в него?

Първо трябва да разберете, че Оливейра през последните години заслужено спечели голямо уважение. Всяка защита на колана, извършена от бразилеца, ако забравите последното претегляне през май, беше страхотна.

Чарлз показа, че знае как да се противопоставя на топ опоненти, държи добре на удари и има истински шампионски дух. Все още няма такива подвизи на сметката на Махачев - той все още не се е бил срещу истински звезди. С изключение на Дан Хукър, който загуби четири от последните си пет битки.


Освен това Оливейра вече изглежда няма слаби места. Ударната му техника дори настигна уменията му на земя. Не е ясно как Махачев изобщо ще го победи. Може би Ислам има по-добра борба, но той определено няма опит в шампионатните битки.

Затова повечето звезди и фенове залагат на победата на бразилеца. Да се надяваме, че прогнозите на Сонен, Макгрегър и Бърнс ще бъдат несъстоятелни. Русия се нуждае от нов шампион на UFC, а Махачев е перфектен за ролята. Той има почти всичко, за да бъде шампион.

Вижте също: Спечели зверски награди с UFC 280 и MMA.BG 

Срещу него обаче има кошмарен съперник, който е рекордьор по победи с приключване и събмишън. Ако погледнем статистиките на двамата, както и съперниците им, тогава ще разберем защо почти всички смятат Оливейра за фаворит.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес