Зареждане

Пьотр Ян беше ограбен! Розовият пудел се оказа кръвожаден питбул!

Пьотр Ян беше ограбен! Розовият пудел се оказа кръвожаден питбул!
Публикувано на: Октомври 24, 2022 в 00:00 ч
Да започнем с това, че Пьотр Ян беше подло ограбен от съдиите.

Това наистина е обирът на века. Това е последната емоция от наша страна, ще има още факти без съкращения. Пьотр направи лоша битка. Ако го оцените по скала от пет точки, тогава в най-добрия случай е три, главно поради третия рунд.

Преди битката с Шон О'Мали, Ян каза, че е по-добър от "Sugar" във всички компоненти. Това се оказа далеч от истината, което може да се нарече блъф. Започвайки от първия рунд, видяхме как руснакът се страхува от ударите на съперника.

Първоначално той се опита да смаже американеца с натиск, но няколко овърхенда охладиха плама му. И така той реши да мине от другата страна - да подходи към краката. От тактическа гледна точка тейкдауните бяха оправдани.

Но очаквахме да има спад в стойка, а в резултат на това „най-добрият страйкър в UFC“ беше надигран и унищожен в собствената си игра, което дори Конър Макгрегър не се поколеба да подчертае.


Във втория рунд Пьотр се опита да отблъсне Шон и направи рискована стъпка. Той съзнателно се приближи на малко разстояние, което донесе известни дивиденти. Но в същото време самият Ян беше разклатен, което не се беше случвало преди.

Ян нямаше никаква защита. В първия рунд той се изправи в глуха защита и пое ударите на О'Мали. Във втория рунд той направи тези много рисковани подходи. А в третия окапа както никога в цялата си кариера. През последните пет минути той пропусна 40 значими удара и отбеляза 15 удара.

В тази връзка руснакът загуби по брой попадения - 58 на 84. Освен това О'Мали опита само 161 попадения. Тоест всеки втори опит достигна целта. Това е много. А при ударите в главата като цяло е катастрофа - 63-24 в полза на О'Мали.

Следователно защитата на Пьотр може да се сравни с решето. Имаше толкова много дупки там, че си спечели сериозна аркада. Ян не се опита да заобиколи тези удари чрез движение на главата, което е тревожно.

Все пак има нещо, в което Ян имаше късмет. Колкото и да е странно, то това е ММА. Ако битката беше продължила не три, а пет рунда, тогава в четвъртия или петия рунд лекарите щяха да се намесят и нямаше да позволят на Ян да продължи битката с аркадата си.


Ян обаче не загуби тази битка. Той беше по-лош в стойката, но по-добър като ММА боец. Ако се провалите в един компонент, вие търсите успех в друг. И Пьотр успя в битката. Той наистина беше една крачка пред О'Мали, каквото и да казват феновете.

Той направи 6 успешни тейкдауна и над 5 минути контрол на земята (5:44) за 15 минути. Това е много за един боец, който не е борец. И това трябваше да е достатъчно за крайната победа. Но, за съжаление, двама съдии оставиха очилата си у дома, а може би и съвестта си с тях.

И ако все още има хора, които смятат, че Ян не беше ограбен, тогава вижте как от Verdict оцениха битката:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес