Зареждане

Чимаев отрича, че не може да влезе в САЩ: Чакам за бой в арабските страни

Чимаев отрича, че не може да влезе в САЩ: Чакам за бой в арабските страни
Публикувано на: Юли 20, 2024 в 19:00 ч
Хамзат Чимаев отрича слуховете, че не може да се бие в САЩ. 

От последната битка на "Borz" в Щатите са минали почти две години. Това се случи на UFC 279, когато той стъпи на кантара с огромно наднормено тегло за сблъсъка си в полусредна категория с Нейт Диас. Вместо това Чимаев се би с Кевин Холанд в средна категория с промяна в последната секунда, за да спаси събитието от потенциална отмяна. 

Оттогава насам се появиха слухове, че Чимаев не може да получи виза, за да се бие в САЩ, като преобладаващата теория е, че връзката му с чеченския военачалник Рамзан Кадиров го е вкарала в списък, в който никой не  иска да попада. 

Въпреки това Чимаев отрича тези обвинения, като отбелязва, че промоутърът се е опитал да го уговори за битка в UFC 300 през април, който се проведе в Лас Вегас. 

 
"Издадоха ми виза, когато ми трябваше", каза Чимаев в интервю за Асланбек Бадаев. "Всички казват, че ми е отказана виза. Досега не сме кандидатствали за виза. Казаха ми да чакам и да се бия засега в арабските страни. И аз чакам, а както всички си спомнят, наскоро на UFC 300 ми предложиха да се бия в Лас Вегас. Главното събитие на вечерта беше срещу Леон Едуардс. Тогава можеха да ми осигурят виза, за да мога да се бия там. Когато е необходимо, нещата си работят както трябва."
 

Чимаев разкрива подробности относно заболяването, което го извади от UFC Саудитска арабия

Независимо от причината, UFC изглежда се интересува единствено от участието на Чимаев на чуждестранни карти, по-конкретно на тези в Близкия изток, т.е. в Саудитска Арабия, където се очакваше той да оглави събитието през юни срещу Робърт Уитакър

За съжаление, "Borz" се оттегли от двубоя, след като се "разболя жестоко" от неразкрито заболяване. Оттогава Чимаев за пръв път говори за ситуацията.

 
"Имунитетът ми беше паднал много и искахме да си почина малко, за една седмица", каза Чимаев. "Почивах си и не се опомних... Озовах се в болница и, честно казано, имах силно главоболие. Казаха, че това е от претоварване, имало нещо там, обясниха ми го. 

"Бях в болницата два дни, след което се прибрах вкъщи. Една седмица бях така. Три дни по-късно същото нещо се повтори, отново се озовах в болницата."

Чимаев в момента планира да се завърне през октомври, когато промоутърът ще направи ежегодната си спирка в Абу Даби за UFC 308. Не е обявен съперник, но непобедената звезда вярва, че вече е направил повече от достатъчно, за да заслужи шанс за титлата

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес