Зареждане

Хамзат Чимаев има план за завръщане в UFC 308 в Абу Даби: Бих искал да се бия за титлата

Хамзат Чимаев има план за завръщане в UFC 308 в Абу Даби: Бих искал да се бия за титлата
Публикувано на: Юли 17, 2024 в 08:11 ч
Непобеденият претендент за титлата в средна категория Хамзат Чимаев разкри плановете си да се завърне на UFC 308 вкрая на тази година в Абу Даби, като подчерта желанието си да се бори за титла в средна категория.

Чимаев, който в момента заема единадесето място в официалната ранглиста в средна категория, не се е появявал в Октагона от октомври миналата година на UFC 294, което бе последното посещение на промоцията в Обединените арабски емирства.

И принуден да се оттегли от насрочения за главното събитие двубой срещу бившия шампион в средна категория Робърт Уитакър в UFC Саудитска Арабия миналия месец, Чимаев според съобщенията е бил изваден от картата, тъй като се е справил с "жестоко" заболяване.

Роденият в Чечня претендент Чимаев очевидно е увеличил тренировките си през последните седмици в очакване на завръщането си.

Освен това по-рано тази седмица настоящият претендент номер едно в лека категория Арман Царукян сподели, че ще тренира заедно с Чимаев заочаквания му реванш с Ислам Махачев на UFC 308.

Хамзат Чимаев планира битка за титлата при завръщането си в UFC 308

Предоставяйки актуална информация за непосредственото си бойно бъдеще, Чимаев заяви, че би искал да се бие на UFC 308, и въпреки продължаващото си отсъствие от състезания, заяви претенциите си за двубой за титлата в средна категория.

"Най-вероятно ще се бия в UFC 308 през октомври в Абу Даби", заяви Хамзат Чимаев. "Съперникът все още не е известен, но бих искал да се бия за титлата. Имам седем двубоя, седем победи. Няма боец в UFC, който да е спечелил седем битки, без да се е борил за пояса. Дана Уайт постоянно казва различни неща, но ние преговаряме."


Смятате ли, че Хамзат Чимаев ще се бие за шампионската титла при завръщането си в UFC?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес